avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca la aceeasi institutie publica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca la aceeasi institutie publica (scoala)

Este posibil ca o persoana sa detina doua contracte de munca la o scoala? (ziua zidar, noaptea portar)

Care ar fi temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: puimicc , utilizator 13:16, 28 Septembrie 2017
Dispozitiile art. 35 din Codul muncii consacra posibilitatea salariatului de a munci in baza mai multor contracte individual de munca, fie la angajatori diferiti, fie la acelasi angajator.

Textul nu ne prevede insa cum sa se coreleze aceasta situatie cu dispozitiile legale care instituie durata maxima a timpului de munca.

Din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 112 alin. (1) C. muncii, cu dispozitiile art. 35, art. 113, art. 118 din acelasi cod, deducem ca durata normala a timpului de munca, de 40 de ore pe saptamana, se refera la un singur contract de munca. (Ion Traian Stefanescu, Tratat teoretic si practic de dreptul muncii, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2010, p. 525)

Durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca, intrucat, in caz contrar, s-ar goli de continut dispozitiile art. 35 din Codul muncii ce permit salariatului sa cumuleze mai multe contracte individuale de munca. (Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Regimul juridic al raporturilor de munca in reglementarea noului cod al muncii, in Pandectele romane nr. 1/2004, p. 269, Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucuresti, 2005, p. 165).

Pentru o alta opinie vedeti
[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii la acelasi angajator-durata maxima timp lucru GABRIELA_22 GABRIELA_22 In cazul unui cumul de functii la acelasi angajator exista restrictii privind durata timpul de munca zilnica/saptamanala? (vezi toată discuția)
Durata maxima a muncii FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, Daca prietenul meu are CIM la o firma de 2 ore pe zi...si acum si-a mai gasit inca o firma care l-ar angaja cu norma intreaba de 8 ore pe zi...este ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial - nr maxim de ore pe luna draghicihome draghicihome Buna ziua. Am CIM cu norma intreaga si functia de baza la un angajator si 2 CIM la alti 2 anjajatori cu timp partial de 4 ore pe zi la fiecare. Cumulat pe zi ... (vezi toată discuția)