avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retragere din asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retragere din asociatia de proprietari

Buna seara.

Știu ca s-a mai discutat.
Am însa câteva aspecte care vreau sa le lămuresc si imi sunt inca neclare.
1. Ma pot sau nu retrage din asociatie? Vad ca unele persoane spun ca da iar altele ca nu (doar daca vinzi apartamentul). Care este adevarul si temeiul legal.
2. Inteleg ca daca cei de la asociatie isi stabilesc sa zicem 10.000 lei salariu de fiecare pe luna esti obligat sa le platesti indiferent ca esti de acord sau nu sau ca esti in asociatie sau nu. In caz ca nu sunt persoane suficiente sa ii schimbi de acolo trebuie sa le platesti toata distractia lor.
3. Care este circuitul de verificare a actelor sau temeiniciei cheltuielilor de catre primarie a asociatiei de proprietari.
4. O intrebare importanta. Asociatia incaseaza in numele locatarilor sume de bani de la un operator de telefonie care are antene pe bloc. In caz ca nu mai doresc sa las acesti bani asociatiei cum pot proceda sa imi revendic sumele de bani care imi revin.
Spun toate acestea deoarece cei de la asociatie au intrecut masura in cea ce priveste cheltuielile, Nu s-a facut nimic pe scara in ultimii 2 ani desi asociatia a mancat peste 50.000 de la antene plus ce se incaseaza de la proprietari, iar in prisma ultimelor modificari legislative privind contributiile sociale tot ce se incaseaza de la locatari plus cota parte de la antene incasata de asociatie nu mai ajunge nici macar pentru plata salariilor si contributiilor desi se cheltuie cateva mii de lei bune pe luna doar ca sa tinem o administratoare pe scaun 8 ore pe săptămâna sa bârfească vecinii.
As astepta din partea dumneavoastra care stiu ca aveti o experienta vasta in aceste probleme raspunsuri pertinente, ca de obicei, si cu referire la legislatie sau alte exemple care pot ajuta la lamurirea nedumeririi mele.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Otilia23 , utilizator 13:44, 6 Mai 2025
Va multumesc f mult !!

Cu respect,
Am gasit un formular care impaca si capra si varza ... la primaria sector 6.
Nu pot da link pt ca se deschide direct documentul, asa ca dati cautare dupa "Act aditional si cerere de adeziune la asociatia de proprietari ". E bun asa , va rog ?
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
Otilia23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am citit ca poti iesi din asociatia de proprietari. ... gepop gepop Buna seara, Am citit ca poti iesi din Asociatia de proprietari. Care sunt partile bune si care rele ale iesirii din asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)
Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt locatar într-o scara.asociatia de prop.are ... Tirlea.Laura.laura Tirlea.Laura.laura Bună ziua, sunt locatar într-o scara.Asociatia de prop.are în evidenta mai multe scări..însă de multa vreme scara noastră a pus la dispoziție ... (vezi toată discuția)