avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Furt din magazine. Ce se întâmplă când e comis de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Furt din magazine. Ce se întâmplă când e comis de un minor?

Buna.Am nevoie si eu de un sfat..cu trei zile in urma am intrat in kaufland dupa niste cumparaturi. Fiind in sectia de produse electronice am observat o boxa portabila ambalajul fiind rupt am pus boxa in suma de 70 lei in buzunarul gecii indreptindu-mă spre casa unde am achitat alte produse inafară de boxă. Fiind vazut de camere de supraveghere am fost oprit la ieșire de un agent de securitate care ma dus în camera de perchezitii unde am predat boxa. Apoi ei au chemat politia am mers cu ei la secție iar acolo mi-au fost luate datele din buletin si scrisa o declaratie bazate pe cele intimplate. Mi-au spus că in decurs de o luna voi fi chemat la ei pentru clarificare dosarului. Acum sunt speriat și nustiu care ar fi consecintele fiind minor(16ani) nu am alte antecedente penale.Mi-au spus ca se va face o renuntarea la aplicarea pedepsei. Iar acum nu stiu daca voi avea carevai probleme ulterioare (in cazul in care voi avea nevoie de un cazier juridic) voi avea aceasta actiune scrisa in el??? Vă rog să mă ajutați.Și daca 70 lei se considera furt necalificat sau nu??
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Costicla589 , utilizator 12:26, 1 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca procurorul să dispună o soluție de renunțare la urmărire penală.
Dacă veți fi trimis în judecată și găsit vinovat se poate lua împotriva dvs o măsură educativă neprivativa de libertate.
Fapta dvs constituie infracțiunea de furt.

Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dar in cazul unui cazier juridic in el va fi scris?
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Costicla589, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În certificatul de cazier judiciar nu se înscriu sancţiunile penale pronunţate pentru fapte săvârşite în timpul minorităţii.

Dar în cazul in care se face renuntarea la aplicarea pedepsei mă pot alege cu o amendă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt minora si am furat din kaufland M.Gav. M.Gav. Bună ziua. Săptămâna trecută am fost la cumpărături in kaufland,pe lângă produsele pe care le-am cumparat am sustras un ruj in valoare de 45 de lei pe ... (vezi toată discuția)
Furtul in supermarket zaqwer zaqwer Salut, acum cateva zile am furat dintr-un supermarket (CORA) impreuna cu o prietena produse in valoare de 80 de lei. Cand am iesit de la casa am achitat doar ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket savinescu123 savinescu123 Buna ziua, pe data de 30 dec. 2018 fiind in stare de ebrietate am intrat in magazinul kaufland de unde am luat 2 sticle de vin cugandul sa continui spritul. In ... (vezi toată discuția)