avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Competenta Curtii de Conturi asupra unui ONG (entitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Competenta Curtii de Conturi asupra unui ONG (entitate privata)

Buna ziua,

Se dau urmatoarele date/definitii:

1. Asociatia de dezvoltare intercomunitara - asociere de unitati administrativ teritoriale, cu personalitate juridica de drept privat si statut de utilitate publica. constituita in baza Legii 215/2001 si OG 26/2006.
2. Sursele de venit ale Asociatiei sunt cotizatiile UAT-urilor, stabilite prin hotarare AGA, plata facandu-se prin banca, nu prin transfer.
3. Asociatia are buget propriu aprobat de AGA.
4. Curtea de Conturi exercită funcția de control asupra modului de formare, administrare și întrebuințare a resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.
5. Asociatia este supusa legii achizitiilor publice:
"Au calitatea de autoritate contractantă în sensul prezentei legi:
a) autoritățile și instituțiile publice centrale sau locale, precum și structurile din componența acestora care au delegată calitatea de ordonator de credite și care au stabilite competențe în domeniul achizițiilor publice;
b) organismele de drept public;
c) asocierile care cuprind cel puțin o autoritate contractantă dintre cele prevăzute la lit. a) sau b)."

Intrebare: Are competenta Curtea de conturi sa controleze o astfel de entitate privata (asociatia)? Daca da, ce verifica? Numai achizitiile publice, executia bugetului sau toata activitatea Asociatiei?
Cel mai recent răspuns: RamonaMuntean , utilizator 14:06, 11 Noiembrie 2021
Buna ziua,

Raspund tot eu pentru cei care sunt interesati de aceasta postare: Curtea de Conturi a decis si a spus ca nu are competenta pentru a controla acest tip de organizatie.
Buna ziua. Imi puteti specifica unde gasesc aceasta decizie a Curtii de Conturi? Multumesc
Buna ziua, ati gasit cumva aceasta decizie? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de conturi ioanandrei ioanandrei Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi-verificare cheltuieli lucianmoldovan lucianmoldovan Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr. 161/2003 \" ART. 94 (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, ... (vezi toată discuția)