avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curtea de conturi-verificare cheltuieli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curtea de conturi-verificare cheltuieli

Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o persoana cu 28 de ani mai tinara ca el, isi lasa nevasta acasa,si se duce cu ea pe la toate sedintele cite 4 zile, cu cazare si masa din banii oamenilor.Plus multe altele.Motorina si benzina curge girla pe la neamuri,iar pe mine ma pune sa fac economii.Eu stau 8 ore la serviciu, ea doarme pina la 10, salar mare, ca e pfa, are. Eu am minim, ca-s angajat.Astai-i dreptate? Si la ministru ma duc, dar tot nu las treburile asa. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 24 Aprilie 2013
Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public.

Sub aspectul categoriilor de entităţi care intră în competenţa de verificare a Curţii de Conturi, prevăzute la art. 23 şi 24 din Legea nr.94/1992, în acţiunile de control/audit desfăşurate de aceasta se cuprind statul şi unităţile administrativ-teritoriale, în calitate de persoane juridice de drept public, cu serviciile şi instituţiile lor publice, autonome sau neautonome.

Asadar, Curtea de Conturi are competenta de a controla modul in care primarul cheltuie banii publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de conturi cucuveaua cucuveaua cine este, ce atributii are si daca hotararile sale sunt echivalente cu ale unei instante (vezi toată discuția)
Curtea de conturi ioanandrei ioanandrei Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)
Oug 83/2014 giulia75 giulia75 Cum interpretati art. 9 din aceasta ordonanta: \\" ART. 9 (1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, ... (vezi toată discuția)