avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modelling în București. Am semnat un contract și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modelling în București. Am semnat un contract și acum regret, cum pot să renunț la el?

Bună ziua!
Astăzi am fost abordată pe stradă de o așa zisă firmă de modeling pe Piața Romană, vis-a-vis de ASE, București. Mi s-au spus cuvinte frumoase, am fost atrasă de această firmă și am fost de acord să plătesc suma de 100 lei pt deschiderea contractului. Mai departe, am fost fotografiată și intervievată și când am ajuns la directoarea acestei firme, mi s-a spus că trebuie să plătesc 980 ron pentru a continua. Greșeala mea a fost de a semna contractul foarte rapid, fără a mă gândi că este înșelăciune și de a nu citi contractul, plătind încă o sumă de 100lei.
Întrebările mele sunt: credeți că este înșelăciune? Că am acționat greșit? Și ce ar trebui să fac mai departe?

Edit: După semnarea contractului, mi s-a cerut să mi se păstreze buletinul, am revenit la dânsa pentru a mi-l recupera și a-i spune că nu mai doresc să particip la evenimentele desfășurate de către firmă. Mi s-a spus că, pentru a rezilia contractul, este nevoie să plătesc suma integral sau să merg la un shooting photo pentru un portofoliu și la următorul eveniment care îmi va aduce încasări mari.

-mesaje conexate-
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:49, 10 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa fi fost inselata. Aceasta escrocherie e cunoscuta de mult timp, gasiti si pe internet o sumedenie de articole in legatura cu acest subiect.
Mergeti cu contractul la un avocat sa il citeasca si sa va sfatuiasca in continuare ce sa faceti.

Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc!
Luati-va buletinul inapoi. N-au niciun motiv legal sa-l retina, amenintati-i ca le veti face plangere la politie daca nu-l restituie. Chiar daca ati semnat un contract, asta nu inseamna ca n-ati cazut victima infractiunii de inselatorie; cititi bine contractul, daca vi se pare ceva in neregula plangere la politie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa agentie de modelling ContSters336392 ContSters336392 buna seara, as avea nevoie de cateva sfaturi referitor la cazurile in care iti iei \\"teapa\\" fiind amagit pe fata de catre escroci si mincinosi care se dau ... (vezi toată discuția)
Expert fonduri europene neplatit rodica_bizdoaca rodica_bizdoaca Ce se poate un expert in situatia in care firma care l-a nominalizat, castigat si actualmente se afla in executia unui contract , obtinut in baza OG 34, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am aplicat câteva zile in urma la o firma de modeling ... musatanamaria musatanamaria Buna ziua ! Am aplicat online câteva zile in urma la o firma de modeling care ar avea sediul in Austria, dar recrutează și din alte tari. Astăzi am primit ... (vezi toată discuția)