avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O părere privind inducerea în eroare (sau chiar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

O părere privind inducerea în eroare (sau chiar înșelătorie din punctul meu de vedere) la achiziționarea unui autoturism: mai poate fi considerat nou dacă a stat 4-5 luni în showroom?

am achizitionat un autoturism de la o reprezentanta auto si mi s a parut suspect din start cand am fost sa l ridic; am cerut un autorism nou din fabrica si acum abia peste un an de la cumparare am aflat ca autoturismul a fost un autoturism stationat poate mai mult de 4 sau 5 luni intr un showroom si poate si folosit ca si autoturism drive test, intrebarea mea este daca mai pot actiona legal pentru aceasta inselatorie?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:39, 11 Octombrie 2017
Mie mi se pare ca tocmai beneficiati de celebra calitate a autoturismelor germane. Nu-mi dau seama cum ati realizat ca autoturismul a fost expus in show-room cateva luni. De obicei autoturismele de show-room sunt mai bine echipate si beneficiaza de ceva reducere in afara avantajului de a putea sa le luati imediat. Din experienta mea in domeniul auto va pot spune ca se faceau magarii destul de mari cu masinile vandute ca noi, dar credeam ca in 15 ani s-au schimbat multe.
DinuX, in primul rand am scris aici ce anume mi a ridicat semne de intrebare cu privire la faptul ca s ar putea sa nu fie o masina noua; nu avea mirosul specific de nou, si usile care se inchid trantite, si aspectul din interior care nu parea nou nout, cum e normal la o masina noua; butonul de volum care se da peste cap (cand doresc sa dau volumul mai tare se opreste pe mut sau cand vreau sa l dau mai incet, se opreste, intr un fel as spune ca functioneaza intr un fel ciudat) si eu cred ca orice se poate la orice vreme , nu conteaza ca se faceau acum 15 ani sau acum 20, mai ales cand vad ca in fata lor au un cumparator neexperimentat in domeniu
Banuiesc ca mai este in garantie, Mergeti cu ea sa rezolvati pe garantie. Usile se inchid trantite doar la dacia 1300. De preferat sa alegeti pentru service o reprezentanta diferita de cea de unde ati cumparat. Mirosul de nou la masini persista mai multe luni, dispare cand se folosesc produsele cosmetice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Constituie fapta penala modificarea kilometrajului auto ? acrucspiru acrucspiru Am acizitionat de curand o masina second hand din Germania, la care vanzatorul m-am asigurat de nenumarate ori ca kilometrajul este real. Vanzatorul a afirmat ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract auto Emilian7 Emilian7 Am decis achizitionarea unui nou vehicul prin programul Rabla , am vizitat diferite showroom-uri din Constanta iar masina care mi-a atras atentia a fost un ... (vezi toată discuția)