avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala tata

Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum excesiv de alcool,certuri,batai la care asista copilul. Mama nu consuma alcool dar locuiesc impreuna cu alte rude),neglijenta... Care sunt sansele de reusita?Care sunt pasii de urmat? Copilul are 9 ani. Va multumesc!
Buna seara,
In primul rand sa solicite in instanta stabilirea domiciliului minorului la el.
Decaderea mamei din drepturile parintesti este mult mai complicata.
Solicitati ajutorul unui avocat daca nu va descurcati!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va referiti la xercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
parinte-efectele-divortului-desfacerea-casatoriei

Se poate obtine in instanta, daca se demonstreaza ca sunt motive intemeiate
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Custodie exclusivă nu va obține.
Restul aspectelor necesita o analiza aprofundată.
Dacă aveți avocat discutați toate detaliile cu acesta.
Încercați să își facă timp o oră pentru dvs.
Instanta de tutela poate dispune ca unul dintre parinti sa exercite autoritatea parinteasca in situatii bine intemeiate.

Sunt considerate motive intemeiate orice situatie din care deriva un risc pentru minor ( denumita , conform legii, conduita de risc ).

Sunt apreciate ca fiind motive temeinice alcoolismul ( suferinta psihica concretizata in consumul constant de alcool , adictie ) , boala psihica, dependenta de droguri, executarea unei pedepse privative de libertate.

In practica, a fost acordata autoritatea exclusiva cand comunicarea intre fostii parteneri de viata era dificil de realizat, ori aproape imposibila.

De asemenea, lipsa de implicare in procesul de crestere si educare a minorului poate conduce la acordarea autoritatii parintesti exclusive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală. Utilizator0405 Utilizator0405 Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai ... (vezi toată discuția)
Custodie totală Codicori Codicori Cum poți obține custodia totală a copilului (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)