avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru tulburarea folosintei locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru tulburarea folosintei locuintei

Buna,

Locuiesc la casa cu 2 apart. casa scarilor comuna. Intr-o zi vecinul de deasupra a montat o teava de apa rece pe la mine prin hol profitand de faptul ca doar bunica care locuieste temporal acolo e acasa, desi bunica nu a fost de acord cu instalarea uacestei tevi improvizate instalatorul impreuna cu vecinul au montat-o. la intoarcerea mea acasa am vazut teava si l-am rugat pe vecin ca in timp de 10 zile sa mute teava. Nu a vrut. Dupa care eu am demontat-o si i-am pus dop. el a ramas fara apa rece.
Teava a fost montata fara proiect, fara proces verbal doar ca o improvizatie fara sa urmeze traseul din rapit.
In cateva zile m-am trezit cu o plangere penala pentru tulburarea folosirii locuintei adusa de politistul din cartier. I-am explicat situatia si cum vecinul nu a vrut sa dezbata problema plangerea s-a trimis inapoi la sectia generala.
Ce mi se poate intampla in cel mai rau caz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AndaToma , utilizator 21:32, 15 Aprilie 2010
Precizarile realizate conduc concret la exonerarea dvs .
Aspectul ca vecinul a pozat teava in interiorul proprietatii dvs ,in conditiile in care acesta nu detine formalitati legale,fara cordul dvs,probeaza indubitabil culpa exclusiva a acestuia.
Buna ziua,
vreau sa ma ajutati si pe mine cu o problema.Am o vecina, care sta sub apartamentul meu, care repetat imi bate in tevile la calorifer, si mai nou bate in tavan la ora 23,24.Motivul este ca noaptea mergem prin casa catre toaleta, ne facem necesitatile si avem nesimtirea sa tragem si apa, apoi revenim si ne urcam la loc in pat.
Am incercat sa discut cu ea, s-a oprit pentru vreo luna, acum i-au revenit vechile obiceiuri.
Vreau sa mentionez ca sunt insarcinata in 8 luni, noaptea trecuta am tras o sperietura grozava, cand tinerica( are 24 ani) a inceput sa loveasca cu ceva in tavanul ei la ora 24 pentru ca sotul meu se ridicase sa mearga la toaleta.
aceasta lege, pentru tulburarea folosintei locuintei se poate folosi impotriva acestei persoane?
in curand va veni pe lume un bebelus, si daca pe mine a reusit sa ma terorizeze in mod sigur asta ii va face si copilului care va plange destul de des, cel putin cateva luni.
daca nu pot face o plangere penala de acest fel, ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca nici eu pe cale amiabila si nici administratorul tot pe cale amiabila nu am reusit sa o convingem sa renunte la aceste metode de intimidare?
Inca o situatie delicata datorata traiului in comun.
Daca a-ti incercat deja calea amiabila si administratorul fara rezultate pozitive,va revine in ordine ,optiunea cu politistul de proximitate,cu rugamintea de a lua relatii si de la administrator
In extremis puteti demara o activitate de izolare fonica a apartamentului
Daca respectiva persista in comportament prin care va tulbura folosirea locuintei,
incercatio strangerea de probe,martori in afara de sot,si in ultima instanta formulati plangere penala pe art 320 Cod penal Tulburarea folosintei locuintei
Va multumesc frumos pentru raspuns. Noi ne-am mutat de un an in acest apartament, dar proprietarii dinainte au avut probleme mult mai mari cu aceiasi vecini. S-au intamplat abuzuri, tatal domnisoarei a incercat sa ii bata pe cei de la care am cumparat noi apartamentul.In mod sigur, asta este obiceiul lor, si in mod sigur vom gasi martori ( si pe vechii proprietari) chiar in bloc. Oricum, multumesc foarte mult pentru raspuns, eu sunt dispusa sa mai incerc odata sa discut, sotul imi spune sa evit scandalurile mai ales in situatia mea, dar ma tem ca atunci cand va veni bebelusul lucrurile se vor agrava... Nu este firesc ca numai noi sa ne straduim , iar dansii doar sa reclame( avem papuci de casa cu talpa foarte moale care nu face zgomot special cumparati, televizorul sta cu sonorul aproape de minim,masina de spalat este cumparata special sa nu faca zgomot... si multe alte lucruri.) Ma gandesc ca daca ii deranjeaza asa de rau, ar putea dansii sa isi dea tapetul mai batran decat mine jos de pe pereti si sa isi izoleze casa.
Sfatul sotului este bun din punctul dansului de vedere,dvs ca si mama ,in raport de viitoarele obligatii cu bebe,ve-ti avea alte prioritati si nu ve-ti mai putea acorda atentie sporita sa protejati primordial si exclusiv pe cei cu auzul fin..
De vreme ce mentionati ca agresivitatea si comportamentul violent este meteahna veche,care nu se drege cu vorba buna ; este bine de solicitat concret si efectiv sprijinul politistului de proximitate.
Sesizati sectia de politie ,introduceti ca si martor pe fostii proprietari ,
eventual si administratorul de condominium si poate,poate respectivii isi vor revizui prioritatile auditive.

Alte discuții în legătură

Vecin care inchide abuziv apa in scara Anamaria Plevit Anamaria Plevit Buna ziua, Va rog cu un sfat: X=vecin la etajul 3 care se plange ca ii curge apa de la etajul patru. Y=vecin la etajul patru care schimba toate tevile si ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin adrianagropo adrianagropo Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)
Inundat vecini MihaiCristian2010 MihaiCristian2010 Buna seara, am o problema mai atipica. In anul 2010 s-au schimbat tevile pe coloana de incalzire de catre o firma autorizata. La acel moment, vecinul de la ... (vezi toată discuția)