avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Metoda de a creste indemnizatia crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Metoda de a creste indemnizatia crestere copil

Este doar o idee si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate.

Voi naste in feb, iar contractul meu de munca inceteaza in ianuarie. Nu sunt casatorita dar urmeaza sa ma casatoresc in curand. Sotul are un apartament pe care il inchiriaza de ceva vreme. Exista vreo posibilitate sa-mi treaca aceste venituri pe numele meu pt urmatoarele cateva luni astfel incat sa ma pot incadra la cei 85% din indemnizatie?

va mutumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 19:08, 7 Octombrie 2009
Lucrez in invatamant, iar pe 8 ian revine titularul postului. Nu cred ca pot cere scolii sa-mi mai tina inca o luna cartea de munca desi eu platesc impozitele. As avea posibilitatea sa-mi mut cartea de munca la firma unui prieten dar am inteles ca el imi va plati indemnizatia pe cei 2 ani, recuperandu-si ulterior banii de la stat.

Este adevarat ce am inteles sau acest prieten nu va avea nicio legatura cu banii de indemnizatie?
Prin incetarea contractului de munca cu expirarea perioadei determinate beneficiati de indemnizatie de somaj. Daca nu aveti conditia de stagiu necesara ( 12 luni in ultimele 24 luni), concediul de maternitate il plateste casa de asigurari de sanatate.
Daca doriti sa va angajati, prietenul va va plati banii pe concediul de maternitate (se va compensa ulterior cu casa de sanatate) iar indemnizatia de crestere copil o va plati Agentia Judeteana de Prestatii Sociale din judetul dvs ( de unde veti primi si alocatia copilului).
ina_enache a scris:
As avea posibilitatea sa-mi mut cartea de munca la firma unui prieten dar am inteles ca el imi va plati indemnizatia pe cei 2 ani, recuperandu-si ulterior banii de la stat.

Nu stiu daca a fost destul de clar din mesajul lui pakos, dar nu se intampla asa cum ati spus. Angajatorul avanseaza banii numai in perioada concediului de maternitate, adica cele 126 de zile pre si post natal. Cei doi ani de CIC sunt platiti de AJPS.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
faceti o cezariana pe care sa vi-o programati inainte de incetarea CIM, Mult succes si sanatate!
M-a socat putin raspunsul de mai sus, n-am cuvinte.... S-a spus mai sus ca beneficiati de indemnizatie de somaj dupa exprirarea CIM, si de altfel, cu o luna inainte de nastere deja ati fi in concediu prenatal, care e perioada asimilata celor 12 luni care se cer pentru acordarea CIC. Nu luati decizii pripite sau care sa va puna sanatatea in pericol...

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata si somera..... Ion Yanisa Ion Yanisa Buna ziua, Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)