avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Metoda de a creste indemnizatia crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Metoda de a creste indemnizatia crestere copil

Este doar o idee si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate.

Voi naste in feb, iar contractul meu de munca inceteaza in ianuarie. Nu sunt casatorita dar urmeaza sa ma casatoresc in curand. Sotul are un apartament pe care il inchiriaza de ceva vreme. Exista vreo posibilitate sa-mi treaca aceste venituri pe numele meu pt urmatoarele cateva luni astfel incat sa ma pot incadra la cei 85% din indemnizatie?

va mutumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 19:08, 7 Octombrie 2009
Veti indeplini stagiul intr-una din variante: somaj, angajare la prieteni sau medical prenatal.
Actul si optiunile medicale nu trebuie conditionate decat de starea de sanatate a dvs. si a copilui, nu de astfel de considerente (sa fac cezariana in luna a 3-a ca sa iau bani de la stat - Doamne fereste!).

@ Andreea Lisievici:
Si eu sunt socat de raspuns, dar ma consolez ca "ramasul fara cuvinte" este ... "de bon ton" zilelea astea, fie el provocat de utilizatori, fie de capete mai luminate...:)
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
smeagull, utilizator
Nici eu nu am cuvinte pt mesajul dnei Nicoleta: este inadmisibil sa vb despre o cezariana cu 5 saptamani inainte de nasterea copilului. Oricum... va multumesc si dvs pt implicarea in gasirea unei solutii.

Va multumesc mult si celor care mi-au dat raspunsuri pertinente. Sper sa fi inteles bine cand mi-ati spus ca pot merge inainte chiar daca CIM imi expira cu 5 saptamani inainte de nesterea copilului pt ca oricum sunt in concediu prenatal. Faptul ca sunt in prenatal dar nu am acoperierea contractului de munca, nu ma afecteaza?

Cealelalte solutii ar fi sa-mi depun actele de somaj sau sa ma angajez la firma unui prieten. Daca apelez la aceasta a doua solutie, el imi va plati restul de concediu prenatal (cele 5 sapt) plus concediul de lahuzie?

O alta dilema este legata de concediile pe care sunt nevoita sa le iau inainte de nasterea copilului. Lucrez la un liceu acre este foarte departe de casa, iar activitatea la catedra implica agitatie. Datorita si unor mici probleme cu sarcina as vrea sa-mi prelungesc concediul prenatal cu inca 20-30 zile in baza unor scrisori medicale. Im afecteaza calculul indemnizatiei?

Cu stima
ina_enache a scris:

Va multumesc mult si celor care mi-au dat raspunsuri pertinente. Sper sa fi inteles bine cand mi-ati spus ca pot merge inainte chiar daca CIM imi expira cu 5 saptamani inainte de nesterea copilului pt ca oricum sunt in concediu prenatal. Faptul ca sunt in prenatal dar nu am acoperierea contractului de munca, nu ma afecteaza?

Da, sunteti acoperita de concediul prenatal.

ina_enache a scris:

Cealelalte solutii ar fi sa-mi depun actele de somaj sau sa ma angajez la firma unui prieten. Daca apelez la aceasta a doua solutie, el imi va plati restul de concediu prenatal (cele 5 sapt) plus concediul de lahuzie?

Prietenul va plati medicalele - pre si post natal - insa isi va recupera banii de la stat, prin casa de sanatate. In final, statul este cel care plateste aceste concedii medicale.
Este libertate la opiniile fiecaruia! Fiecare face ce vrea, Iar referitor la locul de munca varianta cu prietenul este cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra.B-)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
nicoleta.baciu, utilizator
nicoleta.baciu a scris:

faceti o cezariana pe care sa vi-o programati inainte de incetarea CIM, Mult succes si sanatate!

Doamna, incercati sa va abtineti de la sfaturi de acest gen! Ce ati propus dvs este periculos pentru mama si pentru copil! Nici o indemnizatie nu justifica asta mai ales ca dna va intra in somaj si de acolo va continua prenatalul si isi va lua indemnizatia fara sa isi puna in pericol copilul!

Sunteti femeie, dar se vede ca nu stiti nimic despre sarcina si nastere daca veniti cu astfel de solutii!!

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata si somera..... Ion Yanisa Ion Yanisa Buna ziua, Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)