avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract

Buna ziua,

M-am angajat acum 4 zile la o societate comerciala, cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. Din pacate dupa aceste 4 zile am hotarat sa inchei colaborarea cu ei (nu au fost destul de cinstiti in urma interviului au omis o groaza de lucruri importante sa imi spuna). M au pus sa le trimit pe mail demisia, intrebarea mea este:
De unde stiu ca mi au incetat contractul in Revisal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 6 Octombrie 2017
HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

sau

(4^3) Orice persoană are dreptul să interogheze, să solicite și să obțină de la Inspecția Muncii date din registrul privat/public cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în calitate de angajat/persoană plătită din fonduri publice, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, într-un termen de 5 zile de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)
Vizualizare date revisal ca angajat Visarex Visarex Buna ziua, Am o intrebare legata de Revisal: Cum pot eu, ca angajat, sa imi verific datele din Revisal pentru a ma asigura ca angajatorul nu face ... (vezi toată discuția)
Iregistrarea cim la reg. general evidenta salariatilor Iuliana33 Iuliana33 Buna ziua! Cum pot verifica daca angajatorul a inregisrat in mod real CIM la RGES?Contractul are un numar si o data de inregistrare, dar cum pot verifica ... (vezi toată discuția)