avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fără program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fără program de vizita

Ce as putea sa fac ca mama fostului meu soț sa nu imi mai caute copii la scoala si grădiniță cand ei nu au un program de vizita
Va multumesc frumos tuturor pt răspunsuri
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, sau domnisoara! Nu eu v-am impus tatal copilului dvoastra! Dar, odata ce l-ati facut cu cine dvoastra ati ales, trebuie sa pricepeti ca acel copil are niste drepturi. Faptul ca tatal nu plateste pesie e una. Dvastra tre sa va luptati sa o plateasca. Faptul ca tatal are drept de legaturi cu copilul (inclusiv prin familia lui extinsa) e un fapt impotriva caruia nu are sens sa va impotriviti! Este clar, prin multiplele topic-uri deschise, ca aveti o alta parere decat legiuitorul. Ori ptr asta, nu exista solutii convenabile dvoastra!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect ca persoana la care locuieşte copilul "să se lupte" pentru pensia alimentară a copilului, exact aşa cum copilul are dreptul la prezenţa părintelui, are dreptul şi la mâncare şi căldură care- ghici! - costă bani.
La fel, susţin afirmaţia antepostatoarei, copiii nu au fost concepuţi cu soacra, cu socrul, cu fraţii şi afinii tatălui, ci cu tatăl însăşi.
Ajungem la lunga discuţie despre vizita la şcoală sau la grădiniţă - nu, nu e legal şi nici corect. Aşa cum instanţele "recomandă" înţelegere amiabilă, la fel şi psihologii obligatoriu consultaţi/plătiţi în cauzele cu minorii, soacra trebuie să găsească căi de comunicare cu fosta noră, dacă nu, trebuie să-i recomandăm consiliere..."grandparentală"
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl nu are drept la legături cu copilul prin interpuși.
Indifent cine e, la școală respecta legislația în materie. Nu e loc de vizite.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dnule asaofi, drepturile vin DOAR cu obligatii corelative. Ca in Romania orice plata, taxa sunt obligatorii, mai putin pensia de intretinere, e doar expresia neputintei si batjocurii acestui stat. Copilul are dreptul la intretinere si nu traieste cu program de legaturi personale, cu atat mai putin cu un iresponsabil, caci cum altfel ar putea fi numit un om care decide sa aduca un copil pe aceasta lume si apoi sa faca din cresterea lui treaba exclusiva a celuilalt, eventual chiar si a societatii!
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea after school ocb ocb Buna Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta lege, a trecut se pot face acea cerere catre scoala si daca exista un model? Multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze abuzive? dansastro dansastro Buna ziua, Pentru juristii activi in forum am rugamintea sa citeasca modelul de contract de mai jos si sa exprime un punct de vedere avizat privind ... (vezi toată discuția)