avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... legea after school
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

legea after school

Buna
Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta lege, a trecut se pot face acea cerere catre scoala si daca exista un model?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 28 Martie 2016
Ordin nr. 5.349 din 7 septembrie 2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului "Şcoala după şcoală"

art. 10
(1) Programul SDS este complementar programului şcolar obligatoriu şi are un caracter opţional pentru elev.
(2) Înscrierea elevilor în Programul SDS se face pe baza cererii scrise a părinţilor/tutorilor legali ai elevilor, adresată oricărei unităţii de învăţământ care organizează acest program. În cerere, părintele/tutorele precizează pachetul educaţional pentru care optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.
(3) La înscriere, părintele/tutorele semnează cu directorul unităţii de învăţământ un contract de parteneriat în care sunt stipulate rolurile şi responsabilităţile atât ale părinţilor, cât şi ale şcolii. Modelele de contracte de parteneriat şcoală-familie în cadrul Programului SDS sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta metodologie.
(4) Înscrierea în Programul SDS se face pe tot parcursul anului şcolar pentru un Program SDS care funcţionează deja şi la începerea anului şcolar pentru unul nou. Grupele pot fi constituite pe clase, pe ani de studiu şi în grupe mixte.
(5) Prezenţa elevilor la Programul SDS este monitorizată zilnic de către cadrele didactice, care înştiinţează familia în momentul în care elevul înregistrează absenţe.
(6) Retragerea din Programul SDS se face la cererea părintelui/tutorilor legali, prin înştiinţare scrisă înaintată unităţii de învăţământ la care s-a depus cererea de înscriere în program.

Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
buna
asta stiam
era ceva de genul ca statul va oferii un ajutor de 200 ron pentru fiecare copil care va ramane la after school
acea lege ma interesa daca este valabila
multumesc
Din cate stiu , proiectul este din 28.10.2015 înaintat la Senat , unde a primit aviz (nr.696) de respingere de la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare after school vvaassiillee vvaassiillee Sunt profesor de fizica,as dori sa infiintez un after school mai lejer in sensul ca sa ma ocup zilnic, 2 ore, de maxim 10 elevii, cls I-IV, sprijin in ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract de parteneriat cu asociatia parintilor elevilor scolii. clopotica1977 clopotica1977 Buna ziua, Fiul meu este clasa a IIIa la o scoala de stat din Bucuresti. Anul acesta Asociatia Parintilor Copiilor scolii , care se ocupa de programul after ... (vezi toată discuția)