avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Forma de invatamant pt pensie de urmasi student
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Forma de invatamant pt pensie de urmasi student

Buna ziua.Daca studentul este inscris la o forma de invatamant la distanta(concret la Facultatea de Drept,Lucian Blaga filiala Miercurea Ciuc),mai poate primii pensia de urmasi?Are 22 ani,iar functionarul de la casa de pensii a specificat ca tebuie se fie,, facultate de zi".Mentionez,ca a primit pensia pana la varsta de 18 ani,cand a termniat liceul.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:20, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu precizeaza cursuri de zi.
Legea 263/2010


Articolul 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
Aceeași problemă identica este și în cazul părintilor nerezidenți, care refuză să platească pensie de întreținere copiilor majori, dacă aceștia continuă studiile la fără frecvență. Iar unele Instanțe au dat câștig de cauză părintilor, motivând, ca daca esti la FF ai timp să lucrezi spre a te putea întreținere, spune judecătorul în motivarea sa.
S-ar putea ca practica să fie neunitară.
Articolul de lege lasă loc de intrepretare, în sensul că nu precizează dacă e valabil și pentru cei cu forma de învățământ la distanță.
Din acest motiv nu există practică unitară nici în cazul Instanțelor de Judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Romario1994 Romario1994 Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu o pensie de urmas. Beneficiez de o pensie de urmas, sunt student la facultate la zi. dar o sa ma transfer la fara ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas aranka10a@yahoo.com aranka10a@yahoo.com Buna dimineata. Sunt f multumita de raspunsurile care mi-au fost date aici, de aceea mai am o intrebare legatata de pensia de urmas. Sunt vaduva de 11 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca urmez o facultate la distanță pot primi pensia ... teodoramihai21 teodoramihai21 Buna ziua! Daca urmez o facultate la distanță pot primi pensia de urmaș in continuare? In articolul de lege scrie ca pot beneficia de aceasta pensie pana ... (vezi toată discuția)