avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare zilieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare zilieri

Buna ziua, am un restaurant si as vrea sa angajez zilieri in anumite zile. Imi puteti spune va rog toti pasii pe care trebuie sa ii parcurg? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 25 Octombrie 2019
Lecturati, mai bine :
Legea 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri
[ link extern ]


NORME METODOLOGICE din 29 aprilie 2011de aplicare a Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri
[ link extern ]
Cu ceva putin mai pe pasi ma poate ajuta cineva? Chiar si contracost. Multumesc
1. Se achizitioneaza de la ITM registrul de evidenta a zilierilor . Acte : cerere, copie cui , certificat cvonstatator ONRC, imputernicire delegat , copi Ci delegat. Se plateste o taxa de 78 lei/registru.

2. Inscrierea datelor în registru se face numai cu cerneală sau pastă albastră.

Înscrierea datelor se face în ordinea cronologică a utilizării zilierilor. La fiecare înscriere a unui zilier în registru numele şi prenumele se înscriu cu literele mari de tipar, cu menţionarea şi a iniţialei tatălui.
Asfel:
Se completeaza : nr.crt, data, numele si prenumele zilierului, CNP, seria si nr. CI, domeniul de activitate - restaurant , locul executarii, nr. ore lucrate , remuneratia bruta, remunaratia neta , semnaturile.

3. O copie a registrului se depune la ITM. Beneficiarul de lucrări transmite către inspectoratul teritorial de muncă o copie a registrului conţinând înregistrările din luna precedentă, certificată "conform cu originalul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare zilieri DiaD DiaD Ce particularitati presupune angajarea zilierilor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plata personal neangajat mihteo mihteo Cum pot fi platite legal intr- o institutie de invatamant preuniversitar persoanele fizice care preteaza diverse servicii( taiat lemne, reparat mobilier, ... (vezi toată discuția)
Registru zilieri potarniche gabriela potarniche gabriela VA ROG AJUTATI-MA CU MODEL\"REGISTRU ZILIERI\" MULTUMESC! (vezi toată discuția)