avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu demonstrare filiatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu demonstrare filiatie?

Buna ziua

strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun urmas (nici sot, nici copii). Bunica si tatal meu au murit, la fel si strabunicii. In ce masura si cum pot demonstra faptul ca sunt unic urmas al matusii mele (sau macar urmas). Intreb acest lucru pentru ca as dori sa stiu daca este necesar sa se incheie testament pe numele meu.

Situatia mastusii mele nu este, din pacate , tocmai roza si vreau sa stiu daca ma pot ocupa d eingrijire si de toate cele de trebuinta pentru aceste zile. Oricum eu m-am ingrijit de dansa (dupa cum am spus nu mai are pe nimeni). nu sunt mort dupa mostenire, dar nu as dori sa ajunga pe mana statului sau a vreunui impostor (nu cred ca este cazul)
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:20, 6 Octombrie 2009
Ma tem ca dvs nu sunteti ruda in grad succesibil cu doamna pe care o numiti aici "matusa".
De fapt nu cred ca inteleg prea bine la cine va referiti cand spuneti "matusa".
La sora bunicii dvs dinspre tata? (ruda de gradul IV)
Sau va referiti la fiica acestei surori a bunicii? (ruda de gradul V).

Atentie, in linie colaterala mostenirea e limitata la gradul IV

............Strabunic(a)
3..............................................4
Bunica ................................Sora bunicii
2..................................................5
Tata ......................................fiica surorii bunicii
1
Dvs

Am incercat sa va ...desenez (vorba vine) cum se numara gradele urcand de la dvs. pana la autorul comun /strabunic(a) si coborand pe partea cealalta pana la doamna despre care vorbiti.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Da, din desen si explicatii rezulta ca sunt de grad 5. Dar ea nu mai are pe nimeni si eu o ingrijesc.
In acelasi timp sufera de lacunarism cerebral ceea ce inseamna ca nu mai are discernamant. Incep procesul de tutela, dar sincer la asa ceva nu m-am gandit pana acum cand s-a inrautatit situatia matusii si nici nu mi-am pus problema mostenirii pana acum

ce ar trebui sa fac in acest caz?

Mama mea, prin faptul ca a fost sotia varului ei, are vreun drept?

Subliniez: vreau sa nu ajunga nimic de izbeliste. Dupa calculele Dvs mama ar fi de grad 4 sau tot 5 ca mine sau fara grad? Vreau sa institui tutela, dar am inteles ca este o procedura de durata

multumesc din nou
Nu. Mama dvs. nu e nici un fel de ruda cu "matusa". Ea nu a fost ruda nici macar cu tatal dvs. Ia fost sotie. (sotii nu sunt rude).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Calitate de mostenitor? Gabi Cristian Gabi Cristian Avem urmatoarea situatie: Matusa mea are 2 verisori din partea mamei, si ea este singura mostenitoare. Unul din verisori a decedat in 1974, mama acestuia ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)