avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am dreptul la pensia sociala minima garantata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am dreptul la pensia sociala minima garantata?

Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la gradul de handicap accentuat din 01.07. 2012 cu o indemnizatie de 272 lei?
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Ciprian767, utilizator
Cel mai recent răspuns: crazygygy , utilizator 05:52, 18 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciprian767 a scris:
Multumesc mult, dar m am referit la pensia sociala minima de 520 lei

Pensia minimă garantată o primesc numai pensionarii la limită de vârstă, dacă au punctajul mic și stagiul de cotizare incomplet.
Mai beneficiază pensionarii de boală încadrați în unul din cele 3 grade de invaliditate.
Dvs nu aveți stagiul minim de cotizare de 15 ani, deci nu puteți beneficia de pensie de bătrânețe.
Aveți dreptul la pensie de boală, dacă o comisie de expertiză a muncii vă încadrează într-un anume grad de invaliditate, din cele 3.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Multumesc
Bunica mea are 5 ani lucrati poate beneficia de pensie sau sa beneficieza de ceva
Conform legii pensiilor din prezent, are nevoie de minim 15 ani pentru a putea beneficia de pensie.
Bună ziua. Soacra mea are 10 ani cotizați și 64 ani. Poate primi pensie sociala? Multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de invaliditate Basti Basti Buna ziua. Tatal meu are 61 de ani si 6 luni .Este pensionat pe caz de boala gradul 3 cu 34 de ani 11 luni cotizati. A platit o luna cotizare anul trecut ca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie boala luci.brasoveanu luci.brasoveanu am incercat sa depun cerere pentru recalcularea pensiei de boala, dupa ce pensia minima a devenit 640 lei, dar d-na de la ghiseul respectiv din cadrul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)