Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la gradul de handicap accentuat din 01.07. 2012 cu o indemnizatie de 272 lei?
Ceva nu este in regula totusi.
Pentru ca sunt cateva sute de mi daca nu cumva milioane de cetateni care primesc pensia minim garantata cu toate ca nu au cotizat deloc ci doar a u facut dovada ca au lucrat 10 ani la CAP.
Este o grava discriminare dar si o inselatorie.
Sunt in prezent oameni care au muncit cu carte de munca si au achitat contributii pentru pensie pentru 10 ani asa cum prevedea legea anterior si care nu au cum sa mai completeze pana la minim 15 ani cum legea impune in prezent.
ACEI OAMENI AU PLATITI CONTRIBUTII DE SANATATE SI PENSIE 10 ANI FARA SA BENEFICIEZE DE NIMIC ACUM ???
Ma intreb CU CE DREPT li se anuleaza dreptul de a beneficia de un venit, CALCULAT macar la nivelul contributiei cu care a participat ?
Cu ce drept practic i se confisca unui cetatean banii pe care i-a platit 10 ani la stat din munca sa, CA ANTICIPATIE PENTRU CA ATUNCICAND VA AJUNGE LA O VARSTA CAND NU MAI POATE SA I SE INTOARCA BANII PENTRU CARE A CONTRIBUIT ???
Este ca si cand ai depune la o banca niste bani, timp de 10 ani, bani de care banca s-a folosit ani de zile fara sa iti plateasca nici o dobanda iar cand, dupa 30 sau 40 de ani te duci sa ceri dobanda si economiile stranse in acesti ani, ti se spune ca nu ai dreptul la nimic !!!!!
De unde acest drept, in timp ce altor categori sociale LI SE PLATESC PENSII SPECIALE DE ZECI DE MI DE LEI LUNAR FACA SA FI COTIZAT MACAR O ZI SAU MACAR CU UN LEU ????
UNDE sunt banii si dobainzile aferente ale banilor depusi de acei oameni timp de 10 ani ????
POATE CINEVA SA IMI DEA UN RASPUNS ?
Deci aia cu pensii speciale - PRIMESC PE SATURATE FARA SA FI CONTRIBUIT CU NIMIC, CEI CU PENSIILE DE CAP DEASEMENEA, IAR ALA CARE A PLATIT TOTUSI 10 ANI - NU ARE DREPTUL LA NIMIC !
CU CE DREPT SI CONFORM CAREI LEGI I SE CONFISCA ACESTE SUME PRETINSE SI INCASATE INTR-UN SCOP DECLARAT ??????????
Am iesit in pensie la limita de varsta din pensie de boala am cotizat 10ani si 9 luni de ce mi-a iesit asa putina pensie 211 lei ??? Nu trebuia sa am pensia sociala 640 lei ???
Bună ziua,
Sora mea are 64 de ani și o vechime de 10 ani și 9 luni pe cartea de muncă. A lucrat mai bine de 20 de ani, dar nu a putut sa obțină adeverințe de vechime de la doua societăți care nu mâii au arhiva iar foștii colegi ori au murit, ori nu i-au găsit. Întreb dacă poate primi pensie sociala și cum trebuie sa procedeze.
Cu respect,
Stelica Dragomir