avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna ziua, vin cu o mare intrebare la dumneavoastra... De curand, mai precis de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament la etajul 4(bloc cu 4 etaje). Blocul are mansarda doar pe suprafata apartamentului meu(ap.18,cu investitie suportata doar de fostul proprietar si atat, fara vecini sau asocitaie) si a vecinei de la urmatorul apartament(ap.19, investitie, care la fel a fost suportata doar de vecina). In total sunt 4 apartamente pe etaj, avand doar doua dintre ele mansarda. In primul an totul a fost perfect nu am avut probleme, insa de anul trecut, de la zapada cea mare vecinei de la ap.17 (care nu are mansarda) a inceput sa-i curga apa in casa, inclusiv prin prize, iar de la dansa se infiltreaza apa si la mine. Si la fiecare ploaie am probleme. Am mers la asociatia de proprietari, am spus ca am probleme si desi doamna e constienta de obligativitatea asociatiei pentru mansandarea fiecarui bloc/apartament mi-a zis ca nu ma poate ajuta cu nimic totul depinde doar de vecina de la ap. 17, cand o sa faca rost de bani sa faca o mansarda sau o hidroizolatie pentru ca niciun vecin nu vrea s-o ajute cu bani si implicit nici asociatie nu are de unde. Mentionez ca nu stiu daca exista un fond de rulment sau de reparatii la aceasta asociatie, mie personal nu mi s-a cerut asa ceva pana acum. As vrea sa-mi dati un sfat la ce usi ar trebuie sa bat sau de unde sa incep... ma gandeam sa apelez la un avocat, dar nu stiu daca as rezolva ceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:07, 11 Octombrie 2017
Pentru lucrarile de mansardare trebuiau sa contribuie toti locatarii de pe scara blocului nu numai cei de la ultimul etaj, in cota parte egala.
Solutia este sa mansardati restul de acoperis, sa platiti si apoi sa calculati costurile pe toate apartamentele de pe scara, sa aveti in vedere ce ati platit dvs. si vecina pentru mansardarea existenta. Cota parte a vecinei care nu are posibilitati materiale se poate face prin rate lunare, prin asociatia de locatari.
Daca asteptati pana strange toti banii vecina, va va mai ploua in casa cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc alinatug alinatug Buna ziua. Va rog daca stie cineva sa-mi ofere o solutie la problema mea. Aici e vorba de fratele meu dar am sa vorbesc in numele lui. In anul 2008 am cumparat ... (vezi toată discuția)
Dauna gheata/zapada cazuta de pe bloc m564 m564 Buna seara, asociatia de locatari a fost data in judecata de o firma de asigurari pt recuperare dauna cauzata de caderea de gheata/zapada cazuta de la ... (vezi toată discuția)