avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comună, acces blocat pe baza unui PV de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comună, acces blocat pe baza unui PV de vecinătate cu semnătură falsă. Plângere penală sau proces civil?

Buna ziua, am urmatoarea problema:
Locuiesc la casa, curtea fiind comuna, dreptul de proprietate comun a fost stabilit prin sentinta data de judecatorie, unde tatal meu a promovat actiunea de iesire din indiviziune, ramasa definitiva prin tranzactie,
Coproprietarii initiali au vandut altei persoane, aceasta intabuland ilegal pe numele sau si partea de curte comuna, ulterior construind un gard prevazut cu poarta care imi blocheaza accesul la curtea comuna, magazia care este in proprietatea mea conform sentintei susmentionate si a unui sopron, in continuare am sa citez din sentinta ramasa definitiva :
Tatal meu a primit in proprietate exclusiva urmatoarele:
CITEZ: A. Cota parte din constructia casei:
- parter – doua camere, o bucatarie, o terasa acoperita, o terasa inchisa si prispa ce cuprinde scara de acces la cota parte din etaj
- etaj – doua camere, o terasa si un balcon delimitat de doua mici mansarde. Camerele si dependindele de la parter si etaj au vedere la nord, vest si sud.
B. Magazie – cu intrarea dinspre curte, situata la vest.
C. Sopron – alipit magaziei.
D. Terenul ce constituie gradina de legume delimitata la sud de vecinul RG, la vest de livada, la nord de constructia casei si la est de curtea vecinului NC.
E. Cota parte de ½ din terenul de livada, partea ce se invecineaza la sud cu vecinul Radu Gheorghe.

III. Curtea casei ramane in prorprietate si folosinta comuna, cu accesul nestingherit al partilor la gradina proprie si constructiile ce le stapanesc fiecare.”

Pana aici totul clar. Revenind la constructia portii noii coprorpietari mi-au spus ca nu am nici un drept acolo si ca ei au intabulare facuta. Am mers la oficiul de cadastru am facut o cerere de informare si mi-au pus dosarul la dispozitie, acolo am vazut ca initial au primit o respinger iar apoi alt dosar in care la procesul verbal de vecinatate aparea semnatura falsa a tatalui meu, mai mult in noul dosar exista poze ale curtii si casei dar special nu s-au facut poze si la magazii (magazia mea si cea a coproprietarilor)

Care este metoda cea mai simpla de a rezolva problema? actiune in rectificare, plangere penala?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: sunteu10 , utilizator 19:42, 13 Octombrie 2017
Da, asemanator nu este egal cu identic si ca atare orice speta are particularitatile ei, adica in vreme ce dvs vi s-a blocat intrarea, userului care a deschis topicul i s-a intabulat proprietatea pe numele altcuiva utilizandu-se o semnatura falsa, deci printr-o fapta penala, deci asemanator dar total diferit de ceea ce ati patit dvs.
Am inteles. Sfatul meu a fost gresit. Pot sa retrag ceea ce am scris?
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
sunteu10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
Calculare a suprafetei curtii blocului robotzelu robotzelu Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza suprafata curtii blocului, in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului fiind mentionata doar suprafata ... (vezi toată discuția)
Imi este interzis accesul pe un drum public ( de tara) la limita de nord a proprietatii, de catre un vecin, desi este materializat in proiectul de urbanism general ( pug) al orasului. ce am de facut ? malube25 malube25 Buna ziua, Am cumparat un teren in intravilan, pe care mi-am construit o casa, in alt oras decat cel de resedinta. Sunt intabulate. Am ca vecinatati: -spre ... (vezi toată discuția)