domnu'Popa daca aveti capabilitatea de a-mi raspunde la intrebarea :poate o persoana fizica sa detina acid azotic,sulfuric si clorhidric?astept un raspuns,iar daca nu aveti capabilitatea va rog sa va abtineti de la a-mi spune povesti!''Din precizari reiese destul de clar in ce conditii pot fi detinute substante periculoase. ''din care precizari reiese clar ce? eu inca nu am gasit nicaieri sa specifice despre acizi enumerati mai sus,sunt specificate doar ''substante periculoase'',dar care sunt acele substante periculoase si unde sunt catalogate ele?asta e ceea ce vrea sa citesc,nu ce zice siteul politiei"Legislaţia în vigoare prevede că producerea, deţinerea precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal."care este aceasta legislatie si care sunt considerate produse toxice?Va multumesc!
inspectorSSM
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
HOTARÂRE nr. 1.218 din 6 septembrie 2006
privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanatate în munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici
publicata in: MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 13 octombrie 2006
LEGE nr. 360 din 2 septembrie 2003 republicata
privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase
publicata in: MONITORUL OFICIAL nr. 178 din 12 martie 2014
I
Orientativ puteti consulta lista cu substante periculoase din HG nr. 1.408 din 4 noiembrie 2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase, unde gasiti acidul azotic si acidul clorhidric.
Alta lista nu veti gasi sau ce vreti dumneavostra sa va indice clar ca pentru substanta x sau y este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii. Datele le obtineti din fisa cu date de securitate unde daca sunt precizate riscuri pentru sanatatea lucratorilor sau pentru mediu inseamna ca se incadreaza in categorias de substante periculoase.
Atata timp cat substanta chimica nu este un precursor pentru fabricarea drogurilor nu vad de ce nu puteti detine o substanta chimica care este depozitata conform specificatiilor din fisa cu date de securitate.
Si nu uitati ca in conformitate cu prevederile art. 24 alin (2) din Legea 360/2003 aveti obligatia informarii ITM privind detinerea substantelor periculoase.
"Producătorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii şi exportatorii sunt obligaţi să furnizeze inspectoratului teritorial de muncă pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea, înainte de începerea acesteia, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor deţine, cu precizarea categoriei din care fac parte, care pot pune în pericol sănătatea angajaţilor în mediul de muncă."
Insistati cu aceeasi intrebare fara a citi link-urile indicate.
Poate spre surprinderea dvs. chiar am capabilitatea sa citesc legile, sa le analizez si sa le aplic. Daca dvs. considerati povesti ceea ce va scriu este problema dvs. si nu cred ca veti fi fericit cand va veti trezi pus in fata unui fapt pe care nu vi-l doresc (sa zicem ca politia gaseste la dvs. cativa litri din acizii pe care i-ati mentionat, fara ca dvs. sa folositi substantele intr-o activitate productiva. Va trbui sa raspundeti la intrebarea: ce faci cu acizii ? In continuare politistii va vor spune ca nu ati respectat legea privind detinerea de substante periculoase si riscati un dosar penal. Daca nu stiti, va spun eu - de exemplu, acidul clorhidric este precursor pentru fabricarea drogurilor.
Daca citeati legea, puteati constata ca detinatorii de substante periculoase trebuie sa trimita o lista la ITM si la politie in care sa precizeze produsul si cantitatea.
Daca citeati, puteati constata ca substantele periculoase pot fi: toxice, combustibile, caustice, inflamabile, explozive. Aceste caracteristici ale substantelor rezulta din fisele tehnice de securitate.
HG nr 1408 este o parte din ceea ce cautam eu adica. clasificarea substantelor periculoase.ati oferit un raspuns profesionist dar totusi cu o mica greseala:"Atata timp cat substanta chimica nu este un precursor pentru fabricarea drogurilor nu vad de ce nu puteti detine o substanta chimica care este depozitata conform specificatiilor din fisa cu date de securitate." conform legii acidul clorhidric si cel sulfuric sunt clasificati ca si precursori dar cu drept de detinere si utilizare la persoanele fizice.va multumesc ptr timpul acordat!
@ipop72
Am incercat sa va conving sa cititi cu atentie link-urile pe care vi le-am indicat. Colegul de forum v-a indicat o lista cu substante periculoase, lista care trebuie citita impreuna cu fisele tehnice de securitate si legea cadru. Interpretati mesaje si prevederi din acte normative si doriti sa primiti accept pentru interpretarea dvs. Cu parerile dvs. pot fi de acord, dar nu cu interpretarile legii.
V-am sters ultimul mesaj, acesta nefiind in spiritul acestui forum, considerandu-l atac la persoana. Nu indeplinesc o functie pe forum, comentez din placere si nu sunt retribuit pentru comentariile mele. Incerc doar sa ajut pe cei care au nevoie de ajutor. Dvs. nu aveti nevoie de ajutor, ci de confirmari pentru interpretarile dvs. Va urez sa nu aveti probleme cu legea. Momentan sunteti suspendat pentru 7 zile, dar daca veti continua cu insulte puteti fi blocat.