avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. Care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui?

Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere si-a recunoscut copilul si in acest fel l-a trecut pe numele lui?In cazul in care ne vom desparti,as vrea sa stiu daca are dreptul legal sa imi ia copilul, sau copilul va ramane la mine, si el va avea dreptul sa il vada cand doreste? Cum e procedura in acest caz?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:38, 13 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Enormitati spuneti dvs when in oarba sustinere a drepturilor tatatlui, chiar si in detrimentul copilului. La 3 luni copilul nu are "relatii", ci nevoi! Pana la 3 ani copilul are anxietate de separare, de asta toate gradinitele incep la 3 ani si mamele au concedii pana la 2 ani ai copilului. De aia copiii plang in primele zile, saptamani cand sunt dusi la gradinita, caci nu sunt obisnuiti inca sa se desparta de mama. Bona care iese in parc cu copilul e o persoana care ingrijeste zilnic copilul, deci il cunoaste si stie sa ingrijeasca un copil, caci de aia e bona!
Tatal nu e jumatate de parinte, dar e altfel de parinte. Nu legile, ci de-a dreptul constiinta sociala generala diferentiaza, recunoscand clar un rol preponderent al mamei, prin expresii precum: instinct matern, nu patern, limba materna, nu paterna, patria mama, nu patria tata, ba chiar, in limbajul modern, compania mama, nu compania tata.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal poate sa aiba grija cateva ore de copil singur si la trei luni, de altfel in situatiile normale chiar are. De ce o bona ar fi mai adecvata sa stea cu copilul in locul tatalui? Si tatal poate cateva ore pe saptamana sa ingrijeasca copilul. De altfel nu exista "scoala" de ingrijit copiii, pe principiul acesta, nicio mama nu ar avea dreptul sa stea cu primul copil pentru ca inca nu stie ce sa faca. Stiu cazuri in care mama a avut niste probleme de santate dupa nastere si a stat in spital 5 luni. Ia ghiciti doamna PS cine s-a ocupat in tot acest timp de copil? Nu bunica materna, ci tatal! Si s-a ocupat exemplar de altfel.
In alta ordine de idei, copilul poate avea (sau nu) anxietate de separare fata de un parinte sau altul. Am vazut copii cu anxietate de separare fata de tata, Va vine sa credeti doamna PS?

gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS, dacă mai insistaţi mult, veţi demonstra că şi tata poate naşte copii, de fapt e deja demonstrat, într-un cuplu cu sex schimbat că "tăticul" a născut şi "mămica" îi dă să sugă...din biberon.
Domnişoară, eu vă relatez un caz autentic: o amantă, devenită ulterior soţie, "lupta" alături de amant împotriva mamei copilului amantului, pentru reducerea pensiei alimentare. A făcut 2 copii cu acesta şi domnul, după bunul obicei, a lăsat-o cu copiii şi fără pensie alimentară, aşa cum s-a învăţat cu prima soţie/copil. Dacă veţi ajunge în aceeaşi situaţie, veţi constata dvs. înşivă că un copil nu se creşte cu îmbrăţişări şi cu programul de vizită.
Veţi constata că "părinte" înseamnă să asiguri toate cele necesare copilului tău, şi dacă pentru asta trebuie să lucrezi 24 de ore din 24. Părinte înseamnă să fii lângă copil când îl doare măseaua sau când se bucură că a luat Premiul de excelenţă.
Până nu aveţi copii, nu puteţi percepe aceste lucruri. Şi. "lupul îşi schimbă părul, dar năravul-ba!"
@MarcoMaria, vă avertizez din nou:dacă concubinul ia mâine copilul de 3 luni şi pleacă cu el, nu aveţi ce-i face! Că instanţa va stabili cândva să locuiască copilul cu mama- e altă poveste.Dar dacă el ţine 2-3 luni copilul la el, demonstrează că el s-a ocupat de copil şi nu dvs., atunci da, rămâneţi cu programul de relaţii .
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresit agpas! da orice tata poate sa aiba grija exemplar de copil, cand o face constant si copilul dezvolta relatie de atasament. Da, copilul are anxietate de separare fata de persona de atasament. In general, aceasta e mama. Cand e tatal, anxietatea e fata de el. Da, bona e bona si deci stie sa se ocupe de copil.
TATA, sau parinte, te numesti nu in functie de contul din banca, dar categoric in functie si de disponibilitatea de a munci pentru copil.

Dna Maria, daca alaptati copilul asigurati-va ca acest lucru e consemnat si in fisa medicala a copilului. Daca, in aceste conditii, ia copilul de langa dvs faceti plangere la politie pentru infr de rele tratamente aplicate minorului. Va trimit o ordonanta cu exact aceasta situatie in care s-a inceput urmarirea penala impotriva tatalui, exact sub acest motiv. Lipsirea sugarului de laptele matern si de prezenta mamei si intarcarea lui brusca si ne necesara reprezinta infractiune.
gi-jane2, moderator
Daca tatal sta cu copilul cateva ore in parc in conditiile in care mama alapteaza, mama sa faca plangere de rele tratamente? Sa faca cum sa nu.
In rest, tata te numesti in functie de disponibilitatea ta pentru copil. Punct. Si asta nu exclude nici munca, nici ingrijirea copilului.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)
Ce facem la mediator- autoritate parinteasca pump pump Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea ... (vezi toată discuția)