avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. Care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui?

Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere si-a recunoscut copilul si in acest fel l-a trecut pe numele lui?In cazul in care ne vom desparti,as vrea sa stiu daca are dreptul legal sa imi ia copilul, sau copilul va ramane la mine, si el va avea dreptul sa il vada cand doreste? Cum e procedura in acest caz?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:38, 13 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS, în natură există o lege a compensaţiei, nescrisă. Tată sau mamă pot fi şi părinţii care se dedică familiei, copiilor, chiar dacă nu sunt angajaţi cu carte de muncă. Bunăoară, o mamă "casnică", care se ocupă de copil, face menajul casei, duce copilul la activităţi, face temele cu copilul, mai şi zugrăveşte când e cazul sau sapă grădina, face munca unei bone, unei menajere, unui zugrav sau al unui om angajat cu ziua pentru întreţinerea grădinii;toate astea însumează mai mult decât un salariu mediu şi sunt făcute ca pentru familie, cu dragoste.În aceeaşi postură poate fi şi un tată, chiar cunosc o asemenea familie, în care mama este cercetătoare şi permanent umblă prin lume la conferinţe, iar tatăl se ocupă de casă şi copii.
Esenţial în discuţia contradictorie pe care aţi deschis-o este ca respectivul părinte să dorească binele familiei, nu să se folosească de numele înscris pe certificatul de naştere al copilului pentru a-şi şicana fosta parteneră şi a obţine "penalităţi", folosindu-se de martori mincinoşi, de probe preconstituite, de acuzaţii nefondate
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator
Doamna Martonze
Esential este sa doresti binele copilului, punct. Adica fie ca esti mama sau tata, sa nu fi atat de egoist sa-l lipsesti de prezenta unui parinte.
gi-jane2, moderator
acest răspuns util
Nu agpas, nu banii fac diferenta, ci nepasarea de a lasa exclusiv in sarcina celuilalt intretinerea copilului, vreme in care il mai si hartuiesti cu plangeri eventual. Cand nu-ti pasa, nu iubesti. Cand iti pasa si iubesti faci tot ce poti ca acel copil al tau sa aiba tot ce e mai bun pe lume (in limite omenesti normale, desigur) caci nimeni nu a intrebat de ce nu i-ai cumparat copilului vila cu piscina, ci de ce nu i-ai cumparat palton si ghiozdan, de exemplu sau nu ti-a pasat ca vrea sa faca engleza dar nu mai are mama bani si pentru asta.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator
acest răspuns util
@againstPAS, toată ziua îi daţi cu "relaţia" copilului cu tatăl.Probabil e singurul lucru care vă preocupă în legătură cu copilul vizat.V-aţi întrebat oare dacă acel copil are toate condiţiile de locuit? V-a preocupat ca acel copil să aibă ce au toţi copiii de vârsta lui:trotinetă, bicicletă, patine pe rotile, etc. ? Oare a fost acel copil(în funcţie de vârstă) la mare, la munte, la schi sau la înot? A ieşit acel copil peste graniţă, la mare în Grecia sau Spania? V-aţi dat acordul necondiţionat? Chiar sunteţi convins că dragostea se impune cu forţa?
Referitor la pozele şi filmuleţele cu viaţa tatălui, la care faceţi referire, (bănuiesc că o cunoaşteţi personal pe doamna PS), nu cred că dvs. sau prietenii dvs. se abţin de la aşa ceva, nu ştiu de ce e condamnabil ca şi mama să preia din metodele tăticului. Sau în cazul lui, metoda filmuleţe e permis, în cazul ei, nu? Asta e deja disciminare!
Martonze, utilizator
Nu va alintati agpas, nu vorbesc despre mine si nici despre dvs, ci trag concluzii din ceea ce postati, si anume: scrieti intr-un interval orar si cu o frecventa ce face imposibila orice alta activitate, povestiti ce plangeri si demersuri faceti, nu povestiti nimic despre copil, s-ar putea sa fie doar imaginar, in schimb nu e postare a mea care sa va lase rece si nu e postare in care sa nu pomeniti de vinovatia exclusiva a mamei.

Doamna PS, era de asteptata mai multa originalitate de la dumneavoastra insa bag de seama ca s-au cam tocit rotitele. asta era textul cu care ma atacati pe mine, ca sigur orele la care scriu denota, fac si dreg.......... Sa incep oare sa fiu gelos? Simt ca nu mai sunt asa special pentru dumneavoastra.......
Cat priveste dorinta dvs si a altora ca dvs ca celuilalt parinte sa-i fie bine, sunt convinsa ca e sincera, caci binele celuilalat s-ar putea sa contribuie si la bunastarea dvs, asa ca de ce nu. Eu scriu pe forum din fotoliu, aia merge la munca, si din cand in cand imi da banca sms ca mi-au intrat bani de penalizari in cont, asa ca imi comand si-o bere si-o pizza, pentru binele copilului desigur, ca a intrat renta. O viata de barbat, plina, plaina de realizari, ce sa zic

Consider ca aceste discutii nu au legatura cu subiectul. a inteles cred off-ul dumneavoastra toata lumea, nu considerati ca penalizarile sunt corecte. Aveti insa ce sa faceti? Nu, doar sa trageti tare sa incasati un bonus sa va mai ajutati fata sa plateasca din penalizari.
In rest, revenind la subiect, as zice subiectul s-a dus foarte departe.
Femeia a intrebat daca i se poate lua copilul, i s-a raspuns.
E o intrebare insa de ce ii sfatuiti pe barbati la intelegere iar pe femei sa sara, sa nu lase pruncii cu tatal lor...... doar in prezenta lor.
Ori.....o femeie care a iesit si sufleteste dintr-o relatie nu mai arde de dor sau drag sa stea in preajma fostului. Iar asta cu ne-am despartit, sunt fericita si implinita dar ma tin de coada ta ca umbra.......sa o creada altcineva.
Poate intre timp cei doi protagonisti s-au si impacat.
Asemenea comportamente insa si asemenea sfaturi vor duce ca tatii sa incepe sa fuga cu pruncii cand doar se gandesc la divort. Pentru ca altfel le sunt rapiti practic copii.
Cat despre mama care asigura tot copilului ei......da, sunt mame care asa fac si sunt niste eroine. Si sunt si alte mame care se ascund dupa povestea acestor femei si din spatele lor mint si abuzeaza.
Avem toate categoriile doamna, depinde doar de noi ce parte sprijinim si ce alegem sa credem.
Iar eu cred ca un copil are dreptul in egala masura la amandoi parintii.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)
Ce facem la mediator- autoritate parinteasca pump pump Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea ... (vezi toată discuția)