avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In cazul in care se primesc bani pe un cont inchis la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In cazul in care se primesc bani pe un cont inchis la banca, ce e de facut?

Contul bancar inchis este de BCR, un coleg a primit bani de la o companie din afara bani, pe acel cont, in urma unui contract. Cei de la acea companie, au spus ca el, colegul, trebuie sa mearga la banca sa vorbeasca. El s-a dus cu tot cu dovada tranzactiei, dar cei de la banca n-au facut nimic, aruncandu-i un "n-avem ce face" in fata. Este vorba si de o suma destul de mare. Ma indoiesc ca banca chiar nu are ce face, si chiar as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate de a recupera banii.
Cel mai recent răspuns: AndreeaCr , utilizator 00:27, 12 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contul bancar este închis, înseamnă ca nu mai există, nu mai este operațional, și nu mai poate intra în el nimic.
Banii nu sunt pierduți, însă pot fi recuperați doar de cei care au efectuat operațiunea.
Poate că ar fi o variantă de rezolvare, redeschiderea contului, pentru al face operațional dacă BCR ar fi de acord.
Să vorbească cu directorul băncii (general sau adjunct).
Dapix a scris:

Dacă contul bancar este închis, înseamnă ca nu mai există, nu mai este operațional, și nu mai poate intra în el nimic.
Banii nu sunt pierduți, însă pot fi recuperați doar de cei care au efectuat operațiunea.
Poate că ar fi o variantă de rezolvare, redeschiderea contului, pentru al face operațional dacă BCR ar fi de acord.
Să vorbească cu directorul băncii (general sau adjunct).

Multumesc pentru raspuns! Ma gandeam ca e la latitudinea companiei... Voiam sa vad variantele, in caz ca mai erau :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani trimisi din strainatate intr-un cont anulat luisa_toma luisa_toma Saptamana trecuta am trimisi niste bani din strainatate in Romania ( din cont in cont) Fiindca contul din Romania n-a fost folosit cam de 6 luni, s-a inchis ... (vezi toată discuția)
Refuz nejustificat de deschidere cont - despagubiri? oana_i oana_i Buna ziua! Speta mea: un srl a deschis un cont la o banca in 2004, cont inchis pt lipsa de activitate financiara. In luna august 2009, administratorul ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara in data de 13.03fost victima unei fraude bancara ... pallani13 pallani13 Buna ziua. In data de 13.03.23 Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. Am primit un e-mail in care mi s-a comunicat ca cardul este blocat ... (vezi toată discuția)