avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... card bancar gasit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

card bancar gasit

Daca ai găsit un card bancar contactless si ai cumpărat ceva si din greșeală apare ca achitat cu cardul contactless, te întâlnești cu posesorul cardului ,care disperat te întrebă daca nu i-ai văzut cardul. Tu il întrebi cum il cheamă si il dai . Tu vrei sa te împaci, in ideea ca stingi prejudiciul dar el refuza spunând ca trebuie sa plătești penal . Ce risc ??
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
ContSters443189, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters443083 , utilizator 13:37, 12 Octombrie 2017
Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda - ART 243 Cod Pen +Furt 228 CP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoană a găsit un bun pierdut și l-a dus la casa de amanet, de unde l-a recuperat poliția. se închide acțiunea penală dacă se achită prejudiciul celui păgubit? George915 George915 Bună ziua. Dacă persoana care a găsit un obiect pe stradă, ulterior amanetând acel obiect, dar el fiind găsit de către poliție și inapoiat titularului ... (vezi toată discuția)
Retragere bani de pe card gasit BalacG BalacG Buna ziua! Pe scurt, am primit la adresa din buletin o hartie de la bcco cu rugamintea sa ma prezint pentru inmanarea dosarului/actelor referitor la dosarul ... (vezi toată discuția)
Am gasit un telefon si l-am pastrat ContSters332580 ContSters332580 Am gasit un telefon intr-un WC. gresela mea a fost ca NU l-am predat la politie, din dorinta de al pastra (suntem prea saraci sa nu ne bucuram la lucruri ... (vezi toată discuția)