Corect , aveti dreptate ! Ma uit pe p v si vad ca nu am ce motive de nulitate sa invoc, am fost sanctionat si pentru nepurtare centura .Militianul a notat ''Cond.auto era singur in masina ...Filmat si inregistrat camera video caseta E-2017'' ,iar la mentiuni a scris ca '' nu sunt de acord cu cele constatate ,urmeaza sa depun plangere ,agentul sustine ca exista filmare pe care o voi invoca in instanta'' . Acum ,in eventualitatea ca trimit filmarea in instanta la ce trebuie sa fiu atent :
1 daca pietonii de pe contrasens intrasera in sensul meu de mers inainte,concomitent sau ulterior ?
2.chiar daca intrase concomitent sau ulterior trebuie sa vad daca si-au schimbat directia de mers sau au oprit brusc (6 pct. 1 din O.U.G. 195/2002(Codul rutier), republicată
In aceste dispozitii este definita sintagma „neacordarea prioritatii de trecere”.
In aceasta dispozitie legala se arata ca:“În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
1.acordare a priorităţii – obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească”.) ?
Adica ,pentru a exista neacordare de prioritate trebuie sa fie sau nu concomitent intrunite 2 conditii : 1 pietonul sa fie pe sensul meu de mers si nu pe contrasens si 2.acesta sa-si schimbe brusc directia sau sa franeze ?
3.In eventualitatea ca militia nu depune inregistrarea pe care o invoc ati putea sa-mi spuneti unde se afla sediul materiei (oug art.? ) care prevede obligatia conducatorului auto de a nu parasi autovehiculul dupa ce este oprit ? Adica practic eu sunt pus in imposibilitatea de a obtine si conserva probe( de ex. sa obtin datele de identificare ale pietonului caruia se presupune ca nu i-as fi acordat prioritate pentru a-l putea cita ca martor ) fiind si singur in masina ,asadar nedepunerea filmarii imi vatama dreptul la aparare intrucat sunt in imposibilitate sa probez in contra.
Va multumesc foarte foarte mult!
Gheorghe Florin a scris:
Nu căutați unde trebuie....
Este vorba de regulamentul de aplicare a ordonanței de urgență 195 din 2002 actualizat.
ROUG nu OUG 195 din 2002