avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina a fost vanduta ,si i-mi vin amenzi din alte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina a fost vanduta ,si i-mi vin amenzi din alte tari?????

buna ma numesc maricel si am o problema legata de masina ce am vanduto in italia un-i cetatean roman,facand si un act de vanzare cumparare inregistrat la primarie ( romania),la putin timp dupa ce am vandut masina au inceput sa soseasca si amenzile (italia ,germania),au trecut cam 2 ani si respectivul propretar nu doreste sa-si inmatric. masina,pe numele sau,ce pot face in acest caz?????
Cel mai recent răspuns: CosminIgnat , utilizator 13:10, 13 Ianuarie 2019
Conform Legeii nr. 5/2014 privind unele măsuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informaţii referitoare la încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră şi pentru facilitarea executării sancţiunilor aplicate acestor încălcări, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 31 din 15 ianuarie 2014, transpune prevederile stabilite prin Directiva 2011/82/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 de facilitare a schimbului transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, publicată în Jurnalul Oficial nr. L288/5.nov.2011 ar trebui sa va fereasca si de alte amenzi de pe cuprisul Uniunii Europene.

E adevarat ca prevederile se aplică în toate statele Uniunii Europene, mai puţin în relaţia cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Irlanda şi Regatul Danemarcei, care nu au adoptat directiva sub rezerva tratatelor anexe la Tratatul de la Lisabona.

Din ce tara au venit amenzile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Am primit 4 amenzi: 3 sunt din italia si una din germania
Ce tip de amenzi ati primit? Viteza?
Amenzile sunt :3 de viteza si una ca a trecut pe rosu la semafor!!!
Si amenzile din Italia care o sa mai vina, o sa vina pe numele si adresa noului proprietar daca a fost declarat la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor ca masina a fost vanduta dar nu a fost inmatriculata de noul proprietar?
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
CosminIgnat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovienieta auto vandut ananiculae ananiculae Buna ziua , Am vandut un autoturism acum aproximativ 1 an de zile. Intre timp am primit o amenda pentru lipsa rovinietei de aproximativ 800 lei. ... (vezi toată discuția)
Vandut masina cu acte cum pot so radiez Dinuneculai Dinuneculai Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)