Buna seara,
As avea o intrebare legata de ipotecarea unui imobil primit prin donatie cu clauza de uzufruct pt obtinerea unui credit de constructie.
Eu si sotul meu am primit un imobil prin donatie cu clauza de uzufruct.
Insa pentru ca dorim sa accesam un credit de constructie, banca cere sa puna ipoteca pe imobilul care il detinem pana cand ipoteca va putea fi mutata pe constructia noua.
Din cate am inteles de la notar, nu putem anula donatia cu uzufruct decat in instanta (lucru pe care dorim sa il evitam). Posibilitatea oferita de notar a fost redonarea imobilului inapoi donatorului (proprietarul initial). Insa acesta nu stie daca banca va considera acest imobil donat sau nu.
Proprietarul initial detinea acest imobil in urma scoaterii sucesiunii (decesul sotului) si renuntarea copiilor (unul a dat declaratie de renuntare iar celalat a acceptat si a imputernicit un mandatar care sa cedeze partea ce ii revine acesteia) in favoarea dansei.
Am umblat la banci, insa nimeni nu stie daca vom reusi pana nu incepem intreg procesul. Se pare ca departamentul juridic este unul dintre ultimii aprobatori ai dosarului de credit :( :|
Exista vreo cale legala cat mai simpla pentru a putea devenii proprietarii imobilului si de a avea posibilitatea de a ipoteca imobilul?
Multumesc frumos
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunica sau cine are dreptul de uzufruct, poate renunta la drept prin declaratie si atunci aveti un imobil liber de sarcini care poate fi ipotecat. Ramane de vazut, ar trebui intrebat in prealabil daca banca accepta sa puna ipoteca pe imobil dobandit prin donatie, nu e vb ca sunteti mai putin proprietari ca e primit prin donatie, dar bancii ii e frica e de procese, cu eventuali mostenitori sau cu donatorul.
Mai aveti varianta rezolutiuonarii contractului pt nerespectarea dreptului de uzufruct ( ca motiv de invocat) sau rezilierea contractului., se pot face si prin conventie la notar. Oricum, apelati la alt notar.