avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... infiintare cabinet medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

infiintare cabinet medicina muncii

Buna ziua! Intrebarea mea ar fi daca este legal ca pe un SRL din 2006 avand, principal obiect de activitate, prestari de servicii in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca respectiv PSI, s-ar putea infiinta si un cabinet de Medicina Muncii si in ce conditii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 17 Octombrie 2017
Mergeti la Registrul comertului pentru inregistrare activitati suplimentare (cod CAEN) si daca dvs. detineti autorizatie de practica/ aveti angajati cu specializarea medic specialist de medicina muncii plus dotarea aferenta unui cabinet de medicina muncii puteti obtine si acest obiect de activitate.
Potrivit reglementarilor legale, serviciile de medicina muncii pot fi organizate si pot furniza servicii de specialitate in una dintre urmatoarele forme:
1. sectii si compartimente de medicina muncii si boli profesionale organizate in orasele resedinta de judet la propunerea directiilor de sanatate publica si aflate in subordinea spitalelor;
2. cabinete medicale organizate conform legii; este vorba despre O.G. nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, O.M.S.F. nr. 153/2003 pentru aprobarea Normelor privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale si O.M.S. nr. 240/2004 privind aprobarea Standardelor minimale pentru acreditarea cabinetelor medicale de medicina muncii si a baremului minimal de dotare a acestora;
3. cabinete de medicina muncii de intreprindere, organizate de angajator cu respectarea dispozitiilor legale privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale.

OG 124/1998
art.15
(1) Unităţile medico-sanitare cu personalitate juridică, care se înfiinţează potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările ulterioare, vor funcţiona cu îndeplinirea următoarelor condiţii:
a) să aibă obiect de activitate unic
, constând în furnizarea de servicii medicale, cu sau fără activităţi conexe acestora, stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii şi familiei;
b) administratorul societăţii comerciale sau cel puţin o treime din numărul membrilor consiliului de administraţie să fie medici;
c) să fie înregistrate în Registrul unic al cabinetelor medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet medical de intreprindere cristinachebac cristinachebac Buna ziua ,as dori sa stiu o sc comerciala la ce nr de an gajati este obligata sa dispuna de cabinet medical cu asistent medical? (vezi toată discuția)
Acte necesare autorizare caen 8511 si 8512 clinica medicala buna ziua
va rog sa ma ajutati cu un necesar de acte pentru autorizarea unei clinici medicale CAEN 8511 si 8512.
va multumesc! (vezi toată discuția)
Cabinet medicina muncii MihaiTTL MihaiTTL Buna ziua, Studiez posibilitatea deschiderii unui cabinet de medicina muncii. Din ce m-am documentat pana in prezent, pentru a-l autoriza trebuie sau sa fie ... (vezi toată discuția)