avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis bloc, reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis bloc, reparatii

Buna ziua ,as dori sa imi spuneti daca pentru repararea acoperisului unui bloc, in care toate apartamentele din bloc aceeasi suprafata, daca suma ce revine pe fiecare apartament este acceasi , sau difera in functie de etaj
Cel mai recent răspuns: cristi2 , utilizator 12:36, 17 Octombrie 2017
Cheltuielile pentru parti comune se repartizeaza proportional cu cota parte indiviza si nu functie de etaj, orientare geografica, sex, religie, etc.

Art. 44-HG1588/2007
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
cyan, moderator
Acoperisul este parte comuna a crui intretinere si reparatie se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
daca toate apartamentele au suprafata identica atunci si cota indiviza este identica,respectiv toti proprietarii vor achita cote egale
Nu constituie element de calcul etajul la care locuiesc proprietarii
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizarea si reabilitarea liftului Xulescu123 Xulescu123 Buna ziua,stau la parter,si acum se fac lucrari la lift,este normal sa plates pentru 3 persoane parte din cheltuieli,tinand cont ca nu folosesc acest lift? Ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Întreținere la bloc bobicanebunica bobicanebunica As vrea sa aflu din ce se compune calculul cotei indivize la întreținerea lunara(ce cheltuieli si cum se calculeaza).Multumesc! (vezi toată discuția)