avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
"Altfel spus: exista oameni care – din cine stie ce motive – nu au fost botezati, dar au credinta intr-o divinitate (unii frecventeaza si lacasele de cult – fara a se boteza – altii nu sunt interesati de cladiri, pictate sau nu)."


Oare ! Daca il iubesti pe Hristos , sau pe Alah...Budha... (si ai credinta),te duci la biserica , moschee, templu fara sa fii botezat (cred ca in vizita) ?

:innocent:
:hm:
Sa zicem ca o persoana crede ca exista o putere “superioara” care controleaza totul… Nu stie ca se cheama Iehova, Buddha, Ra, Allah sau cine stie cum… O “Fortza”, doar… Sa zicem! La ce… religie s-ar putea converti o asemena persoana?
Care e diferenta intre a te ruga la umbra unui arbore si aceea de a te ruga in… biserica – de exemplu? Mdeh… Ar fi mai multe, dar una: la umbra unui arbore, inconjurat de lumina Soarelui, in linistea Naturii te simti mai aproape de oricare divinitate decat in… biserica, unde oamenii soptesc barfe – printre altele…
Cineva, candva – nu stiu unde – spunea ca Templul Domnului a devenit un bazar (nu a folosit aceste cuvinte, dar cam aceasta exprima).
Daca exista o divinitate o gasim oriunde: la umbra unui arbore, la adapostul unei frunze, sub o piatra, in apa marii si – destul de rar :( – in sufletul omului…

@zoritong, m-ar impiedica ceva sa merg sa ma rog in moschee, in biserica, in sinagoga, intr-un templu al lui Buddha daca nu “am” o religie? De ce ar trebui sa se “boteze” o persoana care crede? Pe ce criterii isi alege… religia?
O persoana care crede nu trebuie, neaparat, sa apartina de o congregatie – cred ca e suficient sa creada ca exista ceva mai presus de intelegerea umana… sa iubeasca oamenii si sa iubeasca lumea asa cum e. Nu e un semn de "eroism" sa cunosti lumea / oamenii si sa iubesti, totusi? Zic si eu… Nu aruncati cu piatra! :surrender:
:D

Daca eu l-am mostenit pe Tatal Meu la trup si suflet, iar Fiul meu ma mosteneste pe mine la trup si suflet, noi (oamenii) pe cine mostenim?
Suntem multi si diversi, la trup , la suflet si infatisare, ne alegem credinta sau ne-a fost impusa?
:-/:hm:
:wassat:
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters82109, utilizator
Eeeiii… (si) Aceasta-i intrebarea! Cum ar spune cineva… :D

Daca am inteles, lucrurile sunt exact asa cum sunt; daca n-am inteles, lucrurile sunt exact asa cum sunt – in fond... :)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Biblia contine porunci imorale si ilegale, cum ar fi:

- barbatii homosexuali trebuie omorati negresit;
- pe vrajitoare sa n-o lasi sa traiasca;
- cine munceste sambata: pedeapsa cu moartea;
- cine mananca fructe de mare: pedeapsa cu moartea;
- cine poarta imbracaminte confectionata din in si lana: pedeapsa cu moartea;
- un copil care-si blesteama parintii: pedeapsa cu moartea;
- un adolescent neascultator: pedeapsa cu moartea;
- blasfemie: pedeapsa cu moartea;
- a te inchina altui zeu decat Yahweh: pedeapsa cu moartea.

Biblia nu sustine democratia liberala, ci monarhia absoluta bazata pe regim teocratic (regele nu este stapan, ci el este un supus al lui Dumnezeu). Conform Bibliei, genocidul la porunca lui Dumnezeu este bun, iar sclavia este OK (abolitionismul este o erezie). Apostolii lui Isus au fondat o societate comunista (un fel de falanster). Karl Marx a aderat la o secta crestina care l-a invatat comunismul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)