avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

Buna seara,
Va multumesc respectuos pentru raspunsurile primite,se observa ca analizati corect intrebarile puse si acest aspect este de apreciat.
Nu demult timp,aprox. o luna am suferit un accident de masina.Pe scurt,eram la volanul autoturismului personal,in trafic si la un moment dat pe o distanta de aprox. 700 m soseaua era cuprinsa de un fum dens rezultat din arderea vegetatiei uscate din apropierea soselei,fum ce cuprindea intreaga sosea si datorita vantului care batea perpendicular pe directia de mers.Am redus viteza si dupa cateva minute am fost lovit in spate de un alt autoturism ,masina mea fiind proiectata in santul de pe marginea soselei.Dupa cateva minute de buimaceala eu am scos cu greu autoturismul din sant,pe rotile proprii .N-am suferit traumatisme grele,dar am fost lovit usor la cap,indeajuns sa nu mai reactionez constient,in deplinatatea mea obisnuita.Am mers impreuna cu conducatorul autoturismului care m-a lovit,la politia din comuna unde locuim amandoi,si-a recunoscut vina soferul vinovat de lovirea din spate a autoturismului meu,mi-a dat asigurarea sa-mi repar masina avariata destul de rau,adica portbagajul era indoit,tripla spate sparta,bara indoita,etc.
Am reparat masina la service-ul care era prevazut pe asigurarea vinovatului,aceasta intr-un timp de aproape doua saptamani timp in care eu am fost pieton.
Vinovatul a scapat foarte usor,n-a primit nici-o amenda,nici cel putin un avertisment,cu mine ,spune el.,,m-am descurcat cu asiguraea" ce mai vreti?
Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu acest individ sa poata fi sanctionat,sa primeasca o pedeapsa pentru viitor sa conduca preventiv,sa ma despagubeasca pentru raul ce mi l-a facut intr-un anume fel,cu bani,cu rugamintea de a-l ierta.
Nu mi se pare deloc corect ca acest ins sa scape asa de usor dupa ce,prin accidentul produs se putea sa-mi pierd viata sau sa raman cu traume cat traiesc
Va multumesc si va doresc numai bine.
Cel mai recent răspuns: georgeconstantin , utilizator 11:52, 19 Octombrie 2017
Ati semnat înțelegerea amiabilă?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da am semnat-o
In acest caz respectivul sofer nu mai raspunde contraventional deci nu mai poate fi amendat.
Cat priveste despagubirile daca se acorda acestea vor fi platite tot de sigurator.
Tinand cont ca sunteti vecini si dupa natura accidentului eu personal nu inteleg dorinta dvs de al trage la raspundere pe respectivul sofer.
Dvs. ati franat intr-o zona cu vizibilitate mult redusa. Acesta nu va lovit intentionat ci din cauza conditiilor de trafic, iar in urma accidentului nu ati suferit vatamari corporale care sa necesite ingrijiri medicale.
Putea sa fie mai rau e adevarat, dar nu va cereti singur osanda...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)
Accident Margii. Margii. Bună seara, de 2 zile am făcut accident cu mașina firmei din cauza șoselei necurățate, am derapat și am sărit în șanț. Mașina din ce mi s-a spus de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri auto asigurari zugravu catalin zugravu catalin Am avut un accident rutier fara victime.Dupa sensul meu de mers am semnalizat dreapta,am facut o mica bucla fara a depasi axul drumului(am si martori) si in ... (vezi toată discuția)