avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Faliment agentie de turism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Faliment agentie de turism

Buna ziua,

Am cumparat/achitat integral un pachet turistic pentru Martie 2018 printr-o agentie partenera Omnia Turism. In contract este specificat faptul ca serviciile vor fi oferite de catre agentia anterior pomenita. Avand in vedere situatia deja stiuta a acestora, anume conturi blocate de banci si datorii mari, va rog, in masura in care ati mai intampinat astfel de probleme sau exista o cale legala de atac pentru recuperarea banilor deja achitat, sa ma indrumati.
Pentru completarea eventualelor lipsuri in descrierea pe care am facut-o, astept intrebarile dvs.
De asemenea, daca am gresit thread-ul, scuze :)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdanmihaisavu , utilizator 09:49, 19 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde daca urmeaza sa plecati sau daca ati fost tepuita pana la capat. Ministrul turismului a instigat cetatenii sa nu mai plece in concedii daca au cumparat pachete de la aceasta agentie, dar se va intampla un lucru: in momentul in care vor cere banii inapoi sau bani de la asigurari li se va spune verde in fata ca nu au dreptul la nimic pentru ca "au ales" singuri sa nu se prezinte la imbarcare...deci se vor aplica aceste clauze contractuale.
Deocamdata asteptati, se va anunta perioada cand se primesc cereri de rambursare sau de inscriere la masa credala...Eu zic ca nu strica sa trimiteti o notificare companiei de asigurari, termenele sunt foarte scurte (15 zile)


Suma pe care am achitat-o deja, este de 6000RON dar a fost achitata in Martie 2017. Aceasta suma reprezinta costul total,zbor+cazare. Sejurul este/era programat pentru Martie 2018. Tinand cont de faptul ca pachetul a fost achizitionat cu mult timp in urma, nu am stiut ce urmeaza sa se intample.
Eu trebuie sa notific compania de asigurare a agentiei prin care am cumparat eu biletele sau sa notific Omnia Turism,agentia colaboratoare/prestatoare?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insoventa, faliment StefanL61 StefanL61 Problema mea pe scurt: - in primavara am facut o rezervare, printr-o agentie de turism, pentru un sejur pe litoral intr-o tara vecina si am platit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de la agentia de turism anida osman anida osman Buna seara, In data de 21.03.2017 am achizitionat ( s-a platit factura ) de la agentia de turism Bavaria Tour un early booking circuit 12 zile cu plecare ... (vezi toată discuția)
Raspunderea agentiei de turism fata de turist 847325 847325 Am achizitionat o excursie turistica de la o agentie de turism,cu care am incheiat contract si semnat doar de mine si aceasta agentie.Dupa o vreme agentia ma ... (vezi toată discuția)