avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interpretare art.17 alin 5-Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interpretare art.17 alin 5-Codul Muncii

In cazul unei mariri colective de salariu(in procent) in urma renegocierii colective anuale se intocmeste act aditional individual pentru fiecare salariat sau este suficienta o decizie comuna? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lory_chiriac , utilizator 10:22, 20 Octombrie 2017
Este suficient sa se emita o decizie colectiva.
Si totusi in cazul in care bancile solicita documentele care atesta calitatea de salariat cat si salariul acestuia (CIM, acte aditionale) , Cum putem proceda?
I se poate elibera o copie de pe decizia de majorare a salariului , o copie de pe c.i.m.

HG 500/2011
art.8
...
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.

(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul.
....
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Mada20192020 Mada20192020 Salut! Daca imi dau demisia fara preaviz,in cate zile este obligat angajatorul sa imi dea demisia de incetare a cim si nota de lichidare...mie imi trebuie in 3 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim si revisal markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la relatiile de munca: 1) daca CIM este incheiat pe o perioada determinata de timp (1-2...10 luni), se poate ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa demisie se solicita documentele pt vechime? PetrescuP PetrescuP Buna ziua! As avea o intrebare: La cat timp dupa aducerea la cunostinta angajatorului a dorintei de incetare a CIM se depune cererea de eliberare a ... (vezi toată discuția)