avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit forfetar

Buna ziua.am inchiriat un apartament.contraxtul se supune impozitului forfetar sau obligatoriu celui real?
Cel mai recent răspuns: petra77 , utilizator 10:32, 26 Octombrie 2017
La veniturile din chirii venitul net se stabilește prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

Dar persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârșitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor, califică aceste venituri în categoria venituri din activități independente și le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc de razpuns.doar ca nu am prea inteles mai ales ca nu sunt contabil .eu am inteles ca in cazul meu, din chiria unui singur apartament se scade cota de 40% dupa care se calculeaza impozitul de 14,5%( impozit si cas).am inteles gresit?
Impozitul de 16% si CASS 5.5% se calculeaza la venitul net (venit net = venit brut-40%)
multumesc,acum mi-e clar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)