avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate schimba destinația unei construcții din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate schimba destinația unei construcții din anexă gospodărească în atelier auto?

De ce acte am nevoie pentru a face schimbarea de destinatie dintr-o anexa gospodareasca intr-un ateler auto?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:49, 10 Februarie 2020
Da, trebuie mers la primarie, vorbiti la urbanism (ar trebui sa parcurgeti toti pasi, certificat de urbanism, autorizare). Arhitectul ala initial nu a obtinut autorizatie? Primaria ar fi direct interesata, altfel se impoziteaza o locuinta fata de o anexa. Casa este izolata de sat, adica o ferma (s-ar putea sa nu se poata...)? Care este totusi scopul pe care-l urmariti, ca doar nu vine nimeni sa verifice daca dormiti in birou?!
Multumesc d-le Dinu, precizez ca este in oras dar la momentul 2009 se putea construi in zona din lipsa PUZ doar anexa agricola. Acum se cauta solutii ptr transformare, primaria nu are interes ptr ca taxeaza mai mult anexa agricola vazuta ca un bussiness. Toata zona are case construite asa, toti asteapta sa faca altul primul pas. Arhitectul initial a facut doar propunerea dpdv arhitectural si atat. Deci, in concluzie?

DinuX a scris:

Da, trebuie mers la primarie, vorbiti la urbanism (ar trebui sa parcurgeti toti pasi, certificat de urbanism, autorizare). Arhitectul ala initial nu a obtinut autorizatie? Primaria ar fi direct interesata, altfel se impoziteaza o locuinta fata de o anexa. Casa este izolata de sat, adica o ferma (s-ar putea sa nu se poata...)? Care este totusi scopul pe care-l urmariti, ca doar nu vine nimeni sa verifice daca dormiti in birou?!

Pai mergeti la primarie si solicitati certificat de urbanism pentru schimbare de destinatie din anexa agricola in locuinta. In certificat o sa va spuna daca se poate si in ce conditii. Daca din 2009 pana acum s-a actualizat PUG localitate si s-au schimbat prevederile zonei dumneavoastra ar trebui sa se poata, sa scapati fara PUZ... Daca nu si tineti mortis va trebuie si plan urbanistic, dar asta va scrie in certificatul de urbanism. Este evident ca toti asteapta, PUZ se face pentru o zona nu doar pentru proprietatea personala si e valabil la toata zona.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
DinuX, utilizator
Buna ziua si multumesc din nou pentru raspuns, daca sa zicem ca as cumpara in stadiul actual cu teren intravilan si casa - anexa agricola, am inteles ca risc sa nu pot intabula pe numele meu, cat de complicat ar fi sa incerc eu sa schimb cand exista sa zicem un PUZ peste cativa ani? Titularul acum este plecat din tara, traieste in alta parte. Multumesc anticipat.
Anexa agricola a fost facuta in baza unui proiect autorizat? S-a facut receptia? Nu stiu ce ati inteles cu privire la intabulare...
Puteti merge la primarie si sa cereti un certificat de urbanism de informare fara a fi proprietarul terenului. Daca nu intelegeti ce vi se va scrie acolo puteti solicita o audienta. Cel mai complicat ar fi sa vi se ceara sa faceti PUZ (de fapt nu este complicat dar va costa bani si timp).

Alte discuții în legătură

Spatii verzi - legea mediului impotriva dreptului de proprietate emilian_anghel emilian_anghel salutare ... dupa cum se stie guvernul a dat o ordonanta ce interzice constructiile pe spatiile verzi. conform multor pareri s a dorit cu orice pret ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)
Teren de 169 de mp RO46024 RO46024 Buna ziua!Sunt un cetatean al acestei minunate tari si detin un teren de 169 de mp cu o deschidere la strada de 7,5 mp.Vreau sa beneficiez de acest teren ... (vezi toată discuția)