avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate schimba destinația unei construcții din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate schimba destinația unei construcții din anexă gospodărească în atelier auto?

De ce acte am nevoie pentru a face schimbarea de destinatie dintr-o anexa gospodareasca intr-un ateler auto?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:49, 10 Februarie 2020
Da, are proiect autorizat cu PV receptie finala lucrari, totul este in regula insa pe anexa agricola. Daca s-ar cere PUZ iar vecinii nu ar dori sa plateasca cota parte, credeti ca se poate face doar pentru o familie?
PUZ implica studiul unei zone, dar poate fi platit de o singura familie interesata... Va fi in dezbatere publica si trebuie sa nu aveti oponenti cu argumente.
dar nu se poate locui in anexa? adica se da amenda pentru asta?

care e diferenta dintre anexa si locuinta?
o diferenta banuiesc ca este ca nu iti poti scoate buletin pe anexa... altele care sunt?

cica la enel iti da curent deci nu stiu care ar mai fi minusurile...

am un teren in bucuresti cu deschidere de 10m, pt. locuinta cere PUD, dar pt. anexa nu (parter, respectand 3m retrageri de la vecini, sau uriunde daca este mai mica decat 2.5m); as vrea sa imi fac o casa tip hobbit (bordei modern 13x4m [ link extern ] /)

eu ma gendeam sa fac anexa si sa locuim acolo eventual sa cerem apoi transformare in locuinta daca comenteaza... PUD-ul si costa si dureaza si mult 6-12luni am inteles, si plus ca intr-un an se pot schimba multe
Nu stiu daca exista o lege care sa interzica sa dormi intr-o anexa...
La deschiderea de 10 m puteti face o casa cuplata sau insiruita (alipita de vecini), sunt mii de case in Bucuresti pe loturi mai inguste de 10 m. Ati solicitat certificat de urbanism? Va cere PUD pentru ca este o zona cu locuinte izolate sau este sub deschiderea minima sau este prevazuta cu alte functiuni? Vedeti ca au aparut in ultima vreme PUZ-uri de sector si s-au mai schimbat reglementarile de urbanism...
Sunt convins ca n-o sa va dea voie sa va faceti un bordei in Bucuresti, fie el si modern! Eu cand aud de anexa ma gandesc intotdeauna care este cladirea principla. In ceea ce priveste transformarea, asta nu va scuteste de a urma toti pasii necesari acum pentru a construi o locuinta, in plus s-ar putea sa va ceara si o expertiza tehnica.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii verzi - legea mediului impotriva dreptului de proprietate emilian_anghel emilian_anghel salutare ... dupa cum se stie guvernul a dat o ordonanta ce interzice constructiile pe spatiile verzi. conform multor pareri s a dorit cu orice pret ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)
Teren de 169 de mp RO46024 RO46024 Buna ziua!Sunt un cetatean al acestei minunate tari si detin un teren de 169 de mp cu o deschidere la strada de 7,5 mp.Vreau sa beneficiez de acest teren ... (vezi toată discuția)