Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc amenda (adica 1/2 din ea timp de 48 ore), iar instanta imi va respinge contestatia, amenda o voi plati intreaga sau tot in 48 ore 1/2 din ea???
In practica nu are cum sa se interpreteze asa posibilitatea plății amenzii la jumătate din minim
Legea spune clar 2 zile lucrătoare de la comunicarea PV
oug195 Art.109. alin (5) Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.
Am inteles ca in caz de castigare a procesului se dau banii inapoi, asta in cazul in care se anuleaza procesul verba integral, daca doar se preschimba masura complementara de suspendare a permisului, in depasire viteza legala intre 41-50km si se dau doar puncte de penalizare, nu cred ca se anuleaza si amenda.
Contestatie amenda radar
cfs
Va salut,
Zilele trecute am fost oprit de un echipaj de Politie intr-o comuna de langa Bucuresti pentru depasirea vitezei legale in localitate (75 km/h fata ... (vezi toată discuția)