avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Amenda pe microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Amenda pe microintreprinderi

Intrările de pe facturi nu au fost făcute în contul pe societate... încasările sau facut pe contul personal. Care ar fii amenda!? Sau care ar fii urmarile?
Cel mai recent răspuns: Yong , utilizator 19:27, 20 Octombrie 2017
Bună ziua,

Din punctul meu de vedere urmările ar putea fi mai grave decât o amendă pentru că dacă aceste încasări nu apar ca fiind ale societății, deși sunt, situația dă mai mult spre evaziune fiscală, adică faptă penală, decât spre o simplă încălcare a unei norme civile ce duce la amendă. Ar fi foarte util să discutați cu un avocat situația exactă pentru a găsi o soluție înainte să se autosesizeze autoritățile pentru vreo infracțiune.

Aveți unele detalii despre evaziunea fiscală mai jos

www.avocatnet.ro/articol_434...

Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Dana Fatol, Avocat
Yong a scris:

Intrările de pe facturi nu au fost făcute în contul pe societate... încasările sau facut pe contul personal. Care ar fii amenda!? Sau care ar fii urmarile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este evaziune fiscala? Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza ... (vezi toată discuția)
Plingere penala tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana As vrea sa stiu daca pot face plingere penala pentru inselaciune in cazul in care am de recuperat drepturi salariale din luna august 2010, iunie 2010, iar in ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)