avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi legale persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi legale persoane cu handicap

Bună ziua,
Lucrez în domeniul asistenței sociale, transferată de curând în alt domeniu și m-am lovit de o problemă pe care nu știu să o soluționez. Din acest motiv, am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Sunt câteva persoane figurează în actele de identitate pe raza orașului în care lucrez, dar în fapt locuiesc și sunt stablite cu proprietăți personale la alte adrese, dar doresc să beneficieze de drepturile unei persoane cu handicap, implicit contracte ca asistent personal. Anchetele sociale pe care trebuie să le întocmesc la domiciliul din raza orașului unde locuiesc sunt imposibil de realizat în cazul acesta. Am nevoie de suport legal pentru astfel de situații, fiindcă nu am reușit să găsesc ceva concret.
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ramo029 , utilizator 20:39, 23 Octombrie 2017
Dacă respectivii nu locuiesc efectiv la adresa de domiciliu din buletin, din punct de vedere practic nu li se poate efectua ancheta socială, deoarece nu li se poate face verificarea la domiciliu a beneficiarilor de indemnizație.
`
Aplicarea prevederilor Legii nr.448/2006, republicată privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prin:

-verificarea activității asistenților personali;
-efectuarea de anchete sociale pentru persoanele care doresc incadrarea intr-un grad de handicap sau isi revizuiesc certificatele de incadrare;
-efectuarea de anchete sociale pentru persoanele incadrate in gradul grav de handicap care doresc sa renunte la asistent personal si sa beneficieze de indemnizatie.
-efectuarea de anchete sociale pentru persoanele încadrate într-un grad de handicap care solicită rovinietă sau loc de parcare
-verificarea la domiciliu a beneficiarilor de indemnizație
-efectuarea de anchete sociale pentru persoanele beneficare de pensie de invaliditate, la solicitarea Comisiei de Expertiză Medicală
-Aplicarea prevederilor Legii nr.17/2000, privind asistenta sociala a persoanelor varstnice prin:
efectuarea de anchete sociale necesare pentru internarea persoanelor varstnice în centre de îngrijire și asistență sau centre medico-sociale
-consilierea persoanele vârstnice, la solicitarea acestora.
`
Principalele prevederi legislative care stabilesc cadrul în care se desfăşoară activitatea serviciului:
-Constituţia României;
-Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată;
-HGR nr.268/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.448/2006;
-Legea nr.17/2000, privind asistenta sociala a persoanelor vârstnice.
`
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Mulțumesc tare mult! Chiar necesitam un răspuns care să-mi clarifice atitudinea pe care am adoptat-o de a respecta întreaga legislație a domeniului meu de funcționare!
O seară deosebită, vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru bolnavii de sida yaro yaro am fost diagnosticat acum 2 ani cu hiv intro tara din ue daca ma intorc in romania mar ajuta statul cu alocatia de hrana ,indemnizatia sau ce sunt astea ca nu ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)