avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1). nepoata mea mi-a facut o procura pentru a o reprezenta la succesiunea bunicului(tatal este decedat).pot sa ma prezint la dezbaterea succesiuni si in calitate de martor? am inteles ca este nevoie si de martor! 2).concubina bunicului (au trait in concubinaj 1 an!) mostenitorii pot cere notarului sa precizeze ce calitate succesorala are concubina ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:24, 26 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubina nu are drept de mostenire daca e doar concubina indiferent cat au stat impreuna.
Puteti sa fiti si martor dar e de preferat sa aduceti alta persoana.
daca concubina are un act de donatie,testament etc.de ce cota are parte?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu. Martorii nu trebuie să fie rude.
2. Are donație sau testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)