avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita / exceptie netimbrata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita / exceptie netimbrata

buna ziua
- in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ai dreptul la recurs ?
- daca ai dreptul la recurs, poti plati acea taxa de timbru si sa ceri desfiintarea titlului executoriu ? (in cazul meu prescriptia ex)
- taxa de timbru pt o contestatie la exec silita se poate plati pana la prima infatisare sau doar anticipat cand depui actiunea. ma intereseaza un raspuns din practica juridica (adica cum se accepta in procese deobicei) legea in cauza o cunosc si este ambigua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
karmagolden, utilizator
Cel mai recent răspuns: karmagolden , utilizator 00:14, 23 Noiembrie 2017
Mergeți la CEC și plătiți pana pe 17 Nov. În cazul contestației la executare nu se aplica prevederile art 200 cod.pr. .civila.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Am trecut prin multe executari si de fiecare data instanta a regularizat cererea stailind taxa de timbru la creanta executata....Oricum Instantele fac pe dracu in patru sa te prinda la cotitura si sa te arda sa pierzi ....Eu asta am constatat de-a lungu timpului ca isi dau silinta sa te inghesuie
Intr-adevar,in cazul contestatiei la executare nu sunt aplicabile preved.art.200NCPC[Art.717(1)NCPC).Platiti pana la termen sumele stabilite de instanta si mergeti la termen cu chitantele ptr.a dovedi ca ati facut plata.
Trebuia achitata taxa judiciara de timbru, altminteri, este invocata exceptia netimbrarii, si admisa in consecinta.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru omatcons omatcons Bună ziua Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor. 1). Instanţa a disjuns capătul de ... (vezi toată discuția)
Explicatie solutie pronuntata in apel SheiculDeRomania SheiculDeRomania Urmarea unei actiuni ce NU a fost timbrata in FOND, de catre RECLAMANTA, am formulat cale de atac APEL, aratand instante aspectele de fapt si de drept. ... (vezi toată discuția)