avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea Permisului de conducere in urma unei Hot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea Permisului de conducere in urma unei Hot Judecatoresti

Instanta de fond a pronuntat o condamnare pt sav infrac de cond a unui vehicul sub influnta alcoolului cu pedeapsa amenzii penale in cuantum de 4500 lei si constata ca nu este necesara aplicarea pedepsei complementare si implicit a pedepsei accesorii ,
1 se anuleaza permisul de conducere ?
2 daca se face calea de atac a hot la o instanta superioara , pedepsa poate sa fie mai mare decat aceasta si se poate solicita schimbarea acestei soluti cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada cat prevede legea ????
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
valentin797, utilizator
Prin legea respectiva si prin pedeapsa aplicata, urmareste reeducarea si prevenirea savarsirii de noi infractiuni. Din acest motiv a fost prevazut termenul de 6 luni si sustinerea unui nou examen pentru redobandirea permisului, in cazul condamnarii la amenda penala.

1, 25 nu este foarte mult, dar sunt luate in calcul si alte aspecte.
Chiar si asa, sansele cred ca sunt mici ca instanta superioara sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei.
Nu stiu in ce mod v-ati aparat la prima instanta, ce argumente ati folosit in favoarea dvs. Dar ar trebui sa aduceti mult nai multe argumente de aceasta data
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Individualizarea pedesei se face in functie de circumstantele reale si personale, fara sa cunoastem aceste aspecte nu putem face o analiza corecta.
Permisul este anulat, redobandirea dreptului de a conduce pe drumurile publice poate avea loc in termen de 6 luni de la data platii amenzii penale, ori de la stingerea ei in alt mod.

In calea de atac nu poate fi creata o situatie mai grava apelantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto categoria b alexpru2017 alexpru2017 Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cand si in ce conditii pot redobandi permisul auto. Va trimit mai jos extras din hotararea ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin ncp? ContSters345122 ContSters345122 As vrea sa stiu si eu sigur ..daca am fost condamnat cu suspendare si se amana executarea pedepsei (NCP) 2 ani...ma duc cu definitiva la politie si imi pot lua ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)