Buna ziua
As dori sa stiu daca facere "publica" a listei cu datoriile catre asociatiile de propietari este sau nu legala.Prin publica ma refer atat la avizierul blocului cat si in presa. Nu trebuie ca sa se emita facturi individuale ? Acestea nu sunt date confidentiale ?
Multumesc !
gekoo75
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamne ferește.... unde trăiești stimabile... atâta timp cât trebuie afișate și legea spune clar...unde e încălcarea legii? Cel mai bine in pădure la casă și nu te mai află nimeni nici când mori....
Hln2010
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule Marius, viața privată este cea care se întâmplă în spatele ușii de la apartamentul in care locuiți și nu are nicio legătură cu cotele de întreținere pe care le datorați și care sunt calculate (cu siguranță) conform legii. In ziua de astăzi trebuie să fii izolat prin pădure sa nu ai acces la un soft sau la calculator. Chiar și așa, nu îți trebuie decât putina matematică sa calculezi cotele de întreținere corect. Afișarea lor pe listă se face potrivit legii iar emiterea unei facturi nu este necesară fiind suficientă chitanța ( asta pentru că se plătește în numerar) . Fiecare proprietar are drepturi și obligații care decurg fie din lege, fie din contractul de asociere iar nerespectarea acestora îi afectează pe toți locatarii din bloc. Asociația de proprietari nu are posibilitatea de a umfla prețurile, pentru că atât facturile emise de furnizori, cât și cheltuielile cu salariile sau serviciile prestate pot fi verificate de către oricare dintre proprietari, in baza unei cereri. Mai mult decât atât, asociația nu va emite factură pentru întreținere, întrucât riscul neincasarii acesteia la timp presupune mult mai multe complicații și asociația nu livrează un produs către proprietar, și nici nu are vreun contract cu proprietarii. Un lucru este însă cert: neachitarea cotelor de întreținere la timp din orice alt motiv decât lipsa fondurilor este o lipsa totală de respect față de ceilalți proprietari care își respectă obligațiile și care nu au de ce sa suporte nici penalitățile impuse de furnizori pentru neachitarea facturilor de utilități și nici eventuale întreruperi în furnizarea acestora.
club-35
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform legii230/2007 este obligatoriu afisarea listei de cheltuieli la intretinere si formularul acesteia este stabilit printr-un ordin al al ministrului finantelor are nr 1969 ...anul nu-l mai retin. NU este firesc ca 19 locatari sau cati sunt in imobilul respectiv sa aiba de suferit dupa un locatar care doreste doar sa consume si sa nu -si plateasca cheltuielile pentru confortul propriu.Conform legii vi se percep penalitati, ce sunt emise de furnizori dupa care sunteti trimis in instanta in vederea recuperarii acestor creante. Incercarea de a cauta mijloace de a va exonera de plata acestora nu au nici-un suport legislativ. Mai bine bagati mana in buzunar si eliminati disconfortul creat celorlalti din jurul dvs prim premisa de a li se suspenda furnizarea utilitatilor din cauza unui locatar rau platnic.Cum spunea un precedesor, daca nu va convine viata la comun,sunteti liber sa migrati la viata indivduala.
Multumesc " tobosarul" cred ca este un raspuns cel mai apropiat de ce ma intereseaza: daca este sau nu legal...,restul intram in alte detalii si vad ca mai mult deranjez (banuiesc ca sunt presedinti sau alt fel de "administratori" prin asociatii) decat sa primesc un raspuns .Toate cele bune !
"Club-35" domnule in spatele acestui "sfat" al dumneavoastra cu "bagati mana in buzunar" este obligatoriul ? Nu conteaza daca totul este calculat ok ? Nu conteaza daca ai sau nu dreptate ? Daca esti in litigiu ( te judeci) ? Asa ca oile tacut si supus ? Puteati simplu cu acele citate de ati inceput legale... Eu atat am intrebat nu conteaza restul dar de...