avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amiabila. Care e rostul ei dacă unul dintre șoferi ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amiabila. Care e rostul ei dacă unul dintre șoferi se poate răzgândi?

Am si eu o nelamurire rog un raspuns,multumesc.

De exemplu:
Esti lovit in trafic , faci amiabila. In amiabila oarecum reiese ca soferul celalalt e vinovat isi recunoaste vina.(din cate am inteles amiabila nu prea conteaza.e facuta pt ca unul din sofer sa nu se duca la politie).
》normal ca dupa amiabila esti programat la constatare(atentie, in termen de cateva zile) iar acolo ambele partii trebuie sa dea o declaratie, aici intervine partea care nu o inteleg. De exemplu celalalt sofer se razgandeste si da declaratie cum ca nu are nici o vina. Eu in contextul dat la politie nu ma mai pot duce nu?. Iar asiguratorul poate da culpa comuna sau sa nu mai dea nimic.
Intrebarea mea e cum procedezi in aceasta situatie in care celalalt recunoaste in amiabila iar la declaratie scrie alceva ?
Eu asa am patit. Care mai e rostul amiabiliei ,asa ramai si cu masina lovita si fara bani....
Lamuritima si pe mine cum e mai exact, si corectatima daca am gresti.
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 19:43, 1 Noiembrie 2017
Buna ziua

Ca sa incheiati o constatare amiabila, in urma unui incident in trafic, trebuie in primul rand sa indepliniti anumite conditii (fara victime, doar 2 autovehicule implicate, etc).
Ce e important de evidentiat e ca nu stabiliti dumneavoastra (sau celalt semnatar al constatarii) vinovatul. In constatarea amiabila doar descrieti ce s-a intamplat (schita accidentului, care e bine sa fie cat mai detaliata)
Mai departe, daca considerati ca sunteti indreptatit sa fiti despagubit (considerati ca vina apartine exclusiv celuilalt conducator auto) deschideti dosarul de dauna la societatea la care acesta e asigurat.

In sumar, dumneavoastra aveti amiabila (faceti o copie, inainte de a o depune la dosar), care are valoare de declaratie (semnata) si in baza careia solicitati despagubirile. Nu are decat societatea sa se lamureasca de ce celalat sofer da 2 declaratii contradictorii (una ca a venit de pe strada cu cedeaza, alta ca a venit de pe strada cu prioritate - ca exemplu)
In caz ca nu sunteti multumit de rezolutia asiguratorului, puteti sa va adresati ASF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor ContSters442557 ContSters442557 Daca ai fost lovit in trafic iar tu nu ai nici un fel de vina , iar celalalt sofer nu recunoaste vina desii e vinovat 100%, cum e cel mai in regula sa ... (vezi toată discuția)
Cum este posibil ca asiguratorul sa statueze culpa comuna, desi ... Mrr2023 Mrr2023 Cum este posibil ca asiguratorul sa statueze culpa comuna, desi in amiabila, soferul vinovat admite vinovatia exclusiva pentru accident, dar isi schimba apoi ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul unui accident ușor, cu pagube materiale mici? ContSters442557 ContSters442557 In cazul in care sunt lovit in trafic si accidentul e unul usor cu pagube mici ,eu decid sa declar accidentul la politie stiu ca in 24 de ore. Am cateva ... (vezi toată discuția)