avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ce contributii are de platit un PFA ca angajator?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ce contributii are de platit un PFA ca angajator?

Buna ziua, am o nelamurire si anume ce contributii are de platit un PFA ca angajator, inafara de CASS, CAS si impozitul retinut de la angajati? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:31, 20 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Retinerile de la salariat:
CAS - 10.5% din salariul brut;
CASS - 5.5% din salariul brut;
somaj - 0.5% din salariul brut;
impozit - 16% din salariul brut din care se scad contributiile de mai sus si deducerea.

Contributiile angajatorului:
CAS - 15.8% din fondul de salarii;
CASS - 5.2% din fondul de salarii;
somaj - 0.5% din fondul de salarii;
fond risc si accidente - 0.15-0.85% din fondul de salarii;
fond concedii si indemnizatii sanatate - 0.85% din fondul de salarii;
fond garantare salarii - 0.25% din fondul de salarii.
Buna ziua. Ma iertati dar nu imi este foarte clara definitia fondului de salarii. Am calculat contributiile mele ca angajator si mi se par un pic cam mari pentru un salar de incadrare a angajatilor de 350 respectiv 360 brut . Am depus astazi D112 si mi-a iesit in total o suma de 368 lei. Este corecta? Multumesc mult.
Daca salariatul are un salariu mai mic decat salariul minim aferent unei norme intregi, adica este angajat cu fractie de norma, CAS si CASS platite de angajator vor fi aferente acestei valori (acum: 1450 lei).
Buna ziua, dar acest lucru se intampla doar daca nu mai este angajata si in alta parte cu norma intreaga, corect sau gresesc? Din cate stiu trebuie sa scrie o declaratie pe propria raspundere la angajatorul unde este angajata cu norma partiala.Multumesc.
Asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)
Definitie salariu Iuliana Braileanu Iuliana Braileanu Definiti salariul de baza si salariul de incadrare. Salariul de baza trebuie sa contina sporuri? (vezi toată discuția)