avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot refuza montarea unei antene gsm in curtea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot refuza montarea unei antene gsm in curtea vecinului

Buna ziua!
Un operator de telefonie mobila doreste sa cumpere 100 m2 din terenul vecinului pt montarea unei antene gsm. Suntem 4 sau 5 vecini dintre care doar noi ne-am exprimat dezacordul verbal. Cum putem refuza legal montarea antenei?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:45, 1 Noiembrie 2017
Vecinul poate face ce doreste cu proprietatea sa, in speta sa vanda 100 mp de teren, fara a conditiona cumparatorul asupra a ceea ce doreste acesta sa faca pe terenul cumparat.
In prezent, legislatia romaneasca nu mentioneaza interdictii in ceea ce priveste montarea antenelor GSM, respectiv nu precizeaza distante, inaltimi, interdictii in anumite zone populate sau nepopulate, etc.
Despre riscurile expunerii la campuri electromagnetice si radiatii in zona apropiata antenelor GSM sunt multe articole de presa. Sunt cazuri in care prin hotarari judecatoresti s-au demolat antene GSM montate pe blocuri.
In cazul dvs., in prezent nefiind montate antenele GSM pe terenul din vecinatate, nu aveti nici macar subiect pentru a deschide o actiune in instanta. Singura cale, dupa parerea mea, este o intelegere amiabila cu vecinul, in sensul de a nu vinde teren pentru montarea antenelor GSM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum refuz antena gsm pe bloc? diaradu13 diaradu13 va rog spuneti-mi si mie care este procedura prin care se aproba montarea unei antene gsm pe bloc? Eu nu sunt de acord cu ea, datorita radiatiilor puternice pe ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mihai iustin mihai iustin Asociatia are dreptul sa monteze antene GSM pe bloc neavand acceptul tuturor locatarilor.Blocul nostru este impartit in 3 scari lipite una de alta.Antenele au ... (vezi toată discuția)
Mutare antena radio d_girl d_girl buna seara. in primul rand imi cer scuze deoarece nu stiu exact unde sa ma adresez pt problema mea, dar sper ca voi fi directionata catre cineva care poate ... (vezi toată discuția)