avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pot tine contabilitate daca nu am nici un fel de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pot tine contabilitate daca nu am nici un fel de pregatire

Ce legislatie prevede studiile pe care trebuie sa le ai pentru a te incadra contabil simplu la o institutie de stat? Poti tine contabilitate daca nu ai nici un fel de pregatire, nici macar un curs de specialitate? Ai dreptul sa semenezi acte contabile? Poate vi se par timpite intrebarile, dar unii gindesc ca se poate, fara sa consulte nici o lege.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 18:21, 10 Februarie 2006
In institutiile publice te poti angaja numai conform pregatiri profesionale (ptr. contabil este prevazut liceul economic). te poti angaja ca operator colculatoare.
Variatiuni pe acceasi tema: daca nu am liceu economic la baza, dar am studii superioare (nu de Contabilitate) plus un curs de contabilitate absolvit cu diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei, am dreptul sa tin contabilitate pentru firme? Am drept de semnatura si de stampila?
Ce pot sa fac cu cursul asta: pot sa fac contabilitate primara macar?
Rog lamuriri de la cunoscatori.

Multumesc frumos! :)
Exact in aceasta situatie sunt eu. Nu aveti dreptul la semnatura in relatie cu AFP. Cititi in legea contabilitati cine are dreptul.In interiorul firmei puteti tine contabilitate daca patroni au incredere in dvstra
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2006
ContSters13909, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri contabilitate ContSters116965 ContSters116965 Buna, As vrea sa fac cursurile de contabil asistent gestiune la nivelul III de calificare dar am o problema:am terminat numai invatamantul minim ... (vezi toată discuția)
Diploma de liceu Habet Habet Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate poetul poetul va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru a participa la un concurs pentru functie publica de referent cls III superior este normal ca doua conditii sa fie ... (vezi toată discuția)