avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... pozitionare contor electric
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

pozitionare contor electric

problema
Acum ceva timp, contorul electric a fost mutat din casa pe stalp, distanta dintre cele doua puncte fiind de aproximativ 100m. In concluzie consumul a crescut considerabil. Mentionez ca in localitatea unde locuiesc acest fapt s-a petrecut doar pe o strada.
Doresc sa aduc contorul pe fatada casei.
intrebare
1. Conform carui act normativ pentru unii consumatori casnici contorul electric se pozitioneaza in afara proprietatii ?
2. Cum pot reglementa situatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:15, 3 Noiembrie 2017
Exista directiva comunitatii europene care impune ca toate aparatele de contorizat individual sa fie instalate in exteriorul proprietatii
Executia reinstalarii contoarelor individuale in exteriorul imobilelor implica surse financiare substantiale pentru materiale si manopera,astfel ca operatia de inlocuire contor si reinstalare este prevazuta pe parcursul unei perioada lungi de timp
Nu are logica mutarea contorului cu majorarea consumului electric

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Enel a schimbat contorul fara sa ma anunte oana19_4ever oana19_4ever Buna ziua, Astazi am descoperit contorul schimbat alaturi de un bon de miscare semnat doar de angajatul Enel. E normal sa il schimbe fara ca eu sa fiu de fata ... (vezi toată discuția)